HERR: Inför IF Elfsborg – BP
Alexander Jensen. FOTO: Erik Bjernulf

HERR: Inför IF Elfsborg – BP

Share

HERR: Inför IF Elfsborg – BP

Efter den resultatmässiga käftsmällen i hemmapremiären väntar nu IF Elfsborg borta i Borås. Motståndarna har tagit en poäng på sina inledande matcher och ännu inte gjort mål. Avsp ...

Efter den resultatmässiga käftsmällen i hemmapremiären väntar nu IF Elfsborg borta i Borås. Motståndarna har tagit en poäng på sina inledande matcher och ännu inte gjort mål. Avspark är lördag kl. 15:00 på Borås Arena. 

Läget i BP

Efter den tunga premiären mot Djurgårdens IF så spände BP musklerna ordentligt mot Malmö FF på Grimsta IP. BP tog rättvist ledningen och höll den under stora delar av matchen. De himmelsblå från Skåne var dock effektiva och när domaren, Victor Wulff, blåste av för full tid så hade de vänt på matchen. Trots ytterligare förlust så bevisade BP både för sig själva och för alla andra att de kan skaka om även de största lagen. 

Oscar Pettersson är själv inne på att det finns mycket att ta med sig från de två inledande matcherna, inte minst den mot Malmö FF. På frågan vad han och laget tar med sig från de föregående matcherna svarade han såhär:

–Tycker vi spelmässigt gör det mycket bättre mot Malmö. Jag tycker inte vi kom upp i nivå mot Djurgården i anfall och försvarsspel, vi lät dem få igång sitt spel och det blir tufft. Men mot Malmö visade vi att vi är ett bra fotbollslag och är bra på Grimsta. Vi skapade chanser och släppte inte till så mycket chanser, de små detaljerna kommer jämna ut sig över en säsong och det är dags nu på lördag.

Om Elfsborg har Oscar Pettersson följande att säga:

–Det är ett bra fotbollslag som haft två tuffa matcher och gjort det bra. Det är alltid svårt att möta Elfsborg på bortaplan men vi har alla möjligheter om vi bara gör det vi ska göra bra och inte fokuserar för mycket på Elfsborg.

Hela intervjun kan ni ta del av här: http://bpfotboll.se/forening/herr-oscar-pettersson-infor-elfsborg-borta/ 

Humöret på Grimsta IP har under veckan varit på topp så fort besvikelsen över resultatet från hemmapremiären lagt sig. Frånvarande i hemmapremiären var Monir Jelassi och André Calisir. Det återstår att se huruvida de är tillgängliga till matchen på lördag eller inte. 

Om IF Elfsborg

Det gulsvarta laget från Västergötland har under de senaste säsongerna hållit en hög allsvensk nivå och visat stor styrka i offensiven framför allt. IF Elfsborg har däremot inte gjort något mål än i årets allsvenska, men chanserna har funnits och BP kommer behöva kämpa om IF Elfsborg ska gå mållösa ytterligare en match.

I premiären för IF Elfsborg föll de mot formstarka BK Häcken med 2-0 och senast spelade de oavgjort mot IFK Värnamo på bortaplan. 

Inbördes har det den senaste tiden varit jämnt lagen emellan. På de sju senaste matcherna har BP vunnit tre, Elfsborg tre och en har slutat oavgjort. BP vann den senaste matchen i Borås med 2-1 efter mål av Philip Hellqvist och Kristján Flóki Finnbogason. 

Matchen spelas på lördag, 15 mars 15:00 då BP gästar IF Elfsborg på Borås Arena. Köp biljett via https://elfsborg.se/kop-biljetter/ 

Via tv/streaming
Discovery Plus sänder. Köp gärna matchen via den här länken, så går en del av intäkterna tillbaka till BP.