HERR: Hemmapremiären mot AIK spelas på Tele2 Arena

HERR: Hemmapremiären mot AIK spelas på Tele2 Arena

Share

HERR: Hemmapremiären mot AIK spelas på Tele2 Arena

Lördag 6 april 15:00 är det dags för hemmapremiär i Allsvenskan. Vi möter AIK och nu står det klart att matchen spelas på Tele2 Arena. När spelordningen publicerades i slutet ...

Lördag 6 april 15:00 är det dags för hemmapremiär i Allsvenskan. Vi möter AIK och nu står det klart att matchen spelas på Tele2 Arena. När spelordningen publicerades i slutet av 2023 och det visade sig att vår hemmapremiär blev mot AIK i deras bortapremiär uppstod direkt ett par utmaningar. Framförallt kopplat till förväntad efterfrågan av biljetter samt säkerhetsfrågor. Grimsta IP:s publikkapacitet är 4729. 

Förra veckan skickade föreningen in en skrivelse till SvFF:s Tävlingskommitté med viljan att flytta föreningens hemmapremiär i omgång 2 av Allsvenskan till IF Brommapojkarnas reservarena Tele2 Arena. Idag mottog föreningen beslutet från Tävlingskommittén som godkände flytt av matchen till Tele2 Arena, lördag den 6 april med avspark kl. 15:00.

Med utmaningar kommer också möjligheter. IF Brommapojkarna har ett publikrekord på 15 092 som sattes 2007 på Råsunda mot Djurgården. I hemmapremiären 2024 har vi nu en möjlighet och målsättning att samla BP-familjen och slå ett nytt publikrekord. Denna möjlighet ges på Tele2 Arena med publikkapacitet samt en arena som regelbundet arrangerar evenemang med stora folkmängder.

Föreningens hemmamatcher mot Djurgårdens IF och Hammarby IF kommer att spelas på Grimsta IP.

Det är inte första gången Tele2 Arena blir vår hemmaarena. Sommaren 2013 vann vi mot Djurgårdens IF med 3-0 och 2014 kvalade vi till Europa League med Tele2 Arena som hemmaplan. Nu återvänder vi till arenan i Johanneshov för hemmapremiären 2024.

Säsongskorten kommer självklart att gälla, säkra din plats här. 

Lösbiljetter till hemmapremiären släpps vid ett senare tillfälle.