HERR: Hedersam förlust på Tele2 Arena
André Calisir. FOTO: Erik Bjernulf

Årets cupspel är slut för herrarna efter förlusten mot Djurgården. BP stod upp bra men Magnus Erikssons två mål räckte för att Djurgården skulle ta tre poäng. 2-1 till Djurgården. ...

Årets cupspel är slut för herrarna efter förlusten mot Djurgården. BP stod upp bra men Magnus Erikssons två mål räckte för att Djurgården skulle ta tre poäng. 2-1 till Djurgården. BP-målet gjordes av Nikola Vasic.

Första halvlek

Efter den svaga inledningen i cupspelet från BP var det som rödsvart glädjande att se hur laget vågade spela sitt spel redan från start. Vid flertalet tillfällen tappade däremot BP bollen i sin uppbyggnadsfas och Djurgården gavs chanser att snabbt ställa om till anfall.

I den elfte minuten sköt Ludvig Fritszon in bollen bakom Jacob Widell Zetterström i djurgårdsmålet, men den assisterande domaren vinkade att bollen var över kortlinjen då Oscar Pettersson slog inlägget.

I den 26:e matchminuten slog hemmalagets Elias Andersson ett inlägg från vänster som hamnade hos Magnus Eriksson. Djurgårdens lagkapten nekades ett ledningsmål av Amadeus Sögaard som räddade bollen på mållinjen.

I den 36:e matchminuten slog Samuel Leach Holm en fantastisk boll till Oscar Pettersson som hittade in till Nikola Vasic som gled in ledningsmålet för bortalaget. En sekvens vi fick se vid flera tillfällen under 2022. Glädjen för BP skulle dock visa sig bli kortvarig då Magnus Eriksson stod för ett klassmål bara två minuter efter BP:s 1-0.

Med fyra minuter kvar av ordinarie tid av den första halvleken vann Marijan Cosic bollen från Piotr Johansson och Oscar Pettersson fick ett bra läge för att kunna återta ledningen, men den snäva vinkeln var för tuff. Istället för en bortaledning kunde Magnus Eriksson göra sitt andra för dagen tätt inpå.

Efter att ha släppt in fem mål på de två första matcherna var det uppenbart att BP behövde täta till defensiven mot Djurgården för att ha en chans. Det var något BP lyckades med då Djurgården hade svårt att skapa chanser under den första halvleken. Däremot så lämnade försvaret mer att önska när Magnus Eriksson två gånger på kort tid fick avlossa skott med sin vänsterfot, något som visade sig kostsamt. Att Magnus Eriksson ges den tid utanför straffområdet är möjligen en konsekvens av att BP emellanåt blev aningen låga i sitt försvarsspel.

Trots underläge med 2-1 efter de första 45 minuterna så stod BP upp bra och det hade inte varit orättvist med annat resultat i halvtid.

Andra halvlek

Tidigt in i den andra halvleken tvingade Samuel Leach Holm djurgårdsmålvakten Jacob Widell Zetterström till en räddning efter att ha avlossat ett distansskott.

Efter drygt en timmes spel var BP nära att kvittera efter ett anfall som påminde mycket om det mål Vasic gjorde i den första halvleken. Oscar Pettersson tog sig loss på högerkanten och slog ett inlägg efter backen som nådde Nikola Vasic, men anfallaren träffade ribban. Den här perioden av matchen var då BP skakade om Djurgården som mest.

BP lyckades inte få till någon tydlig forcering i matchens slutskede och Djurgården kunde istället spela av flertalet minuter.

Trots ytterligare en förlust så visade BP att de kan stå upp bra mot ett av Sveriges bästa lag. Trots noll poäng i årets gruppspel så avslutade laget turneringen på ett bra sätt och kan ta med sig det in i den nya säsongen.

Nästa match är den allsvenska premiären som spelas på lördag, 1 april 17:30 då vi på nytt gästar Djurgårdens IF borta på Tele2 Arena. Köp biljett via diffotboll.ebiljett.nu

Dessförinnan väntar tre träningsmatcher, först ut Vasalunds IF nu på lördag 11 mars. Avspark sker 18:15 hemma på Grimsta. Matchen sänds även via BPTV.