HERR: 7-1 vinst mot Täby

Det blev en mycket bekväm seger för herrarna mot Täby FK i eftermiddagssolen på Grimsta. Division-1 laget hade inte mycket att sätta emot när BP:s offensiv ångade på. Man kontroll ...

Det blev en mycket bekväm seger för herrarna mot Täby FK i eftermiddagssolen på Grimsta. Division-1 laget hade inte mycket att sätta emot när BP:s offensiv ångade på. Man kontrollerade matchen från start till mål, där både Nikola Vasic och norske försvararen Torbjörn Heggem fick göra hat-trick. Matchens slutsiffor skrevs slutligen till 7-1 för rödsvart.

BP inledde matchen högt. Med två hörnor skapade redan innan matchens andra minut slagit satte man en tidig press på Täbys försvarare. Ledningsmålet kom redan i den elfte minuten, efter att norrmannen Torbjörn Heggem lugnt placerat in en retur i Täbys straffområde, efter ett fint inspel av Zeidane Inoussa.

BP tvingas sedan till ett tidigt byte i matchen, efter att Rasmus Örqvist fått en skadekänning. In kom istället Frederik Christensen, som bara en minut senare skjuter in bollen i mål, men blir avvinkad för offside.

Det skulle dock inte dröja länge innan BP utökade sin ledning. 2-0 målet kom på hörna i den 23:e matchminuten, genom Torbjörn Heggem som gör sitt och lagets andra mål för matchen. 3-0 rann in strax därefter genom Nikola Vasic på nick, fint assisterad av Alex Timossi Andersson.

I matchminut 39 snappar Zeidane Inoussa upp en felpassning av Täbys målvakt och frispelar Nikola Vasic, som bekvämt kan rulla in 4-0 och sitt andra mål för dagen.

BP genomför ett byte i halvtid, där Zeidane Inoussa ersätts av Alexander johansson.

Tio minuter in i andra halvlek nickar lagkapten Ludvig Fritzon in Alexander Jensens inlägg från hörna till ställningen 5-0 BP. Fem minuter senare utökar rödsvart igen, genom Nikola Vasic på nytt som gör sitt tredje, återigen genom fint förarbete av Alexander Jensen.

BP var dock hungriga på mer. I matchminut 66 noterar vi dagens andre hat-trick-skytt, när försvararen Torbjörn Heggem återigen är påpasslig i straffområdet och placerar in 7-0 mellan stolparna på David Mikhail i Täby.

BP genomför flera byten under den andra halvleken. Ungdomsspelarna Charlie Nildén och Gustav Redman fick några nya minuter i seniortröjan och både Leonard Zuta och Tim Waker fick även en del matchtid.

Gästerna lyckas i matchens slutskede skapa en farlig målchans, som resulterar i ett reduceringsmål, genom Lukas Sietsema. Men strax därefter blåser domare Farouk Nehdi av matchen, som slutar i en övertygande 7-1 seger för BP.

Träningsmatch
BP – Täby FK
7-1 (4-0)
Mål: BP: Torbjörn Heggem x3, Nikola Vasic x3, Ludvig Fritzon Täby: Lukas Sietsema
Varningar: Allen Smajic
Publik:

BP:s lag: Lucas Hägg Johansson – Torbjörn Heggem (Leonard Zuta 70′) – Alexander Abrahamsson – Eric Björkander (Gustav Redman 83′) – Ludvig Fritzon (Tim Waker 76′) – Alexander Jensen – Zeidane Inoussa (Alexander Johansson 45′) – Kevin Ackermann – Rasmus Örqvist – Nikola Vasic – Alex Timossi Andersson (Charlie Nildén 76′)