Helgens match för U-trupperna

Helgens match för U-trupperna

Share

Helgens match för U-trupperna

Storseger, obesegrade och tufft spelschema. Helgen för U-trupperna gav oss mängder av mål på Gotland, jämn match i Göteborg och snöpliga förluster hemma på Grimsta. Text och fo ...

Storseger, obesegrade och tufft spelschema. Helgen för U-trupperna gav oss mängder av mål på Gotland, jämn match i Göteborg och snöpliga förluster hemma på Grimsta.

Text och foto: Peter Appelquist

DamU
Dubbla matcher i F19-serien, plus Gotlandsresa för F17. Den unga truppen i DamU fick tre matcher på fyra dagar och det slet på truppen.

F19 – Djurgårdens IF 1-3
Torsdag kväll, sen avspark hemma på Grimsta mot ett rutinerat Djurgården som kom med med flera bänkspelare från den allsvenska truppen. BP stod dock upp riktigt starkt och lyckades även kvittera välförtjänt med kvarten kvar. Djurgården skulle dock kontra in två bollar och avgå med segern på Grimsta.

F19 – Sundsvalls DFF 1-2
Mindre än två dygn efter slutsignalen mot Djurgården var det dags för match igen. Kanske var det tröttheten som dröjde sig kvar när BP inte fick till det mot Sundsvall.
– Vi gör en svag första halvlek där vi inte kommer upp i nivå. Vi spelar upp oss något i andra men har marginalerna mot oss, säger Erik Wahlroth, huvudtränare för DamU.

F17 – P18 IK 9-0
Båten till Visby skapade int tillräcklig sjösjuka för att påverka BP-spelarna som tog sig an helgens tredje match. Det blev en härlig urladdning för BP som fortsätter är med i toppen av F17 SM Mellersta Svealand.
– Vi gör det vi ska på ett bra sätt trots att vi är ovana vid underlaget och har en lång resa i benen, säger Erik Wahlroth.

HerrU
Veckomatch för P19 och helgtripp till Göteborg för P17 slutade i att BP tog första segern i P19 och fortsatt är obesegrade i P17.

P19 – Helsingborgs IF 2-1
P19 inledde helgen redan under onsdagen då man tog första segern i slutspelsserien efter att ha lyckats vända 0-1 till seger med 2-1. Gästerna satte in en hög press från avspark som BP fick jobba hårt för att komma ur, något som ändå lyckades till slut.
– Helsingborg inleder matchen med en hög press som sätter prägeln på matchen i den första halvleken, säger Erik Engberg, huvudtränare P19.
– När vi läst av hur vi skulle hantera den tar vi över initiativet i matchen och framförallt i andra halvlek avlöser målchanserna varandra innan segermålet faller.
– Eloge till spelarna som trots ett tidigt underläge håller sig till matchplanen och får till slut betalt för insatsen med tre poäng.

P17 – BK Häcken 0-0
En jämn match mellan de två seriesegrarna i vårserierna, precis som förväntat så blev det en tuff match där båda lagen letade vägar till seger. BP är fortsatt obesegrat i P17 Allsvenskans Slutspelsserie och i den lite haltande tabellen är BP serieledare.
– Under första halvlek har båda lagen ett par målchanser, men det är rättvist resultat i halvtid, säger Jacob Kellgren, huvudtränare P17.
– Däremot tycker jag att vi tar över andra halvlek och har både mer bollinnehav och står för de flesta målchanserna. Sett till de chanser vi skapar så hade vi nog förtjänat att åka hem med tre poäng. Vi tar med oss att vi håll ytterligare en nolla, vilket är positivt.