Futsal: 16-1 och säkrad andraplats!

Med en minimal matchtrupp tog BP sin största seger i futsalligan. Efter fem mål var av Louise Schillgard och Fia Grönborg blev det till slut 16-1 mot Stockholm United. Text: Tor ...

Text: Tore Kleist

BP åkte till Skärholmshallen med en minimal matchtrupp. Det visade sig dock alldeles tillräckligt då hemmalaget Stockholm United inte hade mycket att sätta emot de rutinerade BP-spelarna. Redan i första minuten gjorde Louise Schillgard dagens första mål och sedan rullade bollarna in i hög takt. Efter första halvlek stod det 7-1 efter två mål ytterligare av Schillgard och två var från Fia Grönborg och Therése Dahlberg. Ingen spänning fanns kvar och i matchens sista minuter blev det mål i så gott som varje anfall.

BP ligger fortsatt tvåa i serien efter Djurgårdens IF. Konkurrenten i topptrion Älvsjö AIK förlorade sin match mot Boo FF, vilket innebär att BP kommer minst tvåa i enkelserien. De två bästa tvåorna följer de sex gruppsegrarna till kvartsfinal i SM-slutspelet. BP ser ut att ha goda chanser att knipa en slutspelsplats även om Djurgården håller undan i Södra Svealand-gruppen. Lördag 26 januari är det dags för sista omgången, mot Enskede IK, än en gång i Skärholmshallen.

RFL Dam Södra Svealand
Stockholm United FF – BP
1-16  (1-7)
Mål: Stockholm United: Aline Brasileiro Reyes    BP: Louise Schillgard 5, Fia Grönborg 5, Therése Dahlberg 4, Lisa Grönborg 2
Domare: Anvar  Khayati