Frida Boriero inför returmötet: “Bra känsla i laget”  
Foto: Erik Bjernulf

Frida Boriero inför returmötet: “Bra känsla i laget”  

Share

Frida Boriero inför returmötet: “Bra känsla i laget”  

BP vann som bekant det första av två möten mot IK Uppsala i söndags. En av regissörerna bakom vinsten var Frida Boriero som bland annat slog den frispark som ledde till ...

BP vann som bekant det första av två möten mot IK Uppsala i söndags. En av regissörerna bakom vinsten var Frida Boriero som bland annat slog den frispark som ledde till 1—0-målet i matchens inledning. Så här ser Boriero själv på matchen.  
 
Det blev en seger i Uppsala som du var direkt bidragande till, vad är din bild av matchen? 
– Vi spelade stundtals väldigt bra förra helgen. Men även sämre i perioder där vi bjöd in Uppsala i matchen. Vi hade mycket boll och borde kommit till fler farliga lägen än vad vi gjorde.  
 
På söndag ska det avgöras när IK Uppsala gästar Grimsta IP för returmötet. Visst har BP ledningen inför matchen men hårt jobb ska till för ro segern i hamn.  

Vad kommer bli viktigt för att ni ska kunna knyta ihop säcken nu på söndag?  
– På söndag handlar det om att borra ner huvudet och göra jobbet. Inget är avgjort ännu och det gäller att visa att vi är det bättre laget.  
 
Boriero är en av tre spelare som spelat i samtliga matcher för BP i OBOS Damallsvenskan under den gångna säsongen. Jennifer Sjösten och Klara Andrup är de andra två. Och säsongen har på många sätt varit tuff, men även utvecklande.  
 
Från planen sett, var tycker du att ni som lag har utvecklats mest under säsongen?  
– Vi var uträknade av många i början och jag tycker att vi trots många förluster tagit oss i kragen och kämpat för att nå kvalplatsen. Det lyckades vi med vilket jag tycker visar att vi som lag har utvecklats, tillsammans. Det har varit tufft att spela mot bra lag, men desto längre säsongen har gått desto tryggare har vi varit med vår uppgift. 
 
Marcelo förklarade i gårdagens intervju på hemsidan att det märks att säsongen lider mot sitt slut och att anspänningsnivån varit hög. Det är däremot ingenting som påverkar känslan i laget.  
 
Hur är känslan i laget?  
– Vi har en fortsatt bra känsla i laget och det ska vi ta med oss in i matchen på söndag.  
 
— 
 
Kval till OBOS Damallsvenskan: omgång två   
BP – IK Uppsala (1-0)  
Grimsta IP   
Söndag 27/11 kl. 15.00    
  
Stötta laget på plats, biljett hittar du här.   
   
Kan du inte vara på plats streamas matchen av Viaplay. Teckna abonnemang via denna länk så går en del av summan till BP.