Marcelo inför returmötet: ”Stenhårt jobb som måste till”
Foto: Erik Bjernulf

Marcelo inför returmötet: ”Stenhårt jobb som måste till”

Share

Marcelo inför returmötet: ”Stenhårt jobb som måste till”

Det är fördel BP inför returmötet mot IK Uppsala hemma på Grimsta IP på söndag. Detta efter att BP vunnit första matchen med 1-0 på Studenternas i Uppsala. En match som BP till st ...

Det är fördel BP inför returmötet mot IK Uppsala hemma på Grimsta IP på söndag. Detta efter att BP vunnit första matchen med 1-0 på Studenternas i Uppsala. En match som BP till stora delar dominerade och med hjälp av ett självmål kunde gå segrande ur. På söndag ska det alltså avgöras och så här går tankarna hos huvudtränare Marcelo Fernández. Dels om vinsten i Uppsala, dels om returen på söndag.   
 
Såg Uppsala ut ungefär som ni förväntade er?  
– Ja men det tycker jag. För min del fanns det erfarenhet från hur Jonas, tränaren i IK Uppsala, sätter upp sina lag. Stora delar var sig likt sedan tiden han tränade Kalmar.  
 
Uppsala kom till väldigt få avslut, vad var era nycklar för att hindra dem?  
– Att vi störde deras speluppbyggnad i ett tidigt skede, redan från deras målvakt. Vi var uppe och pressade och störde dem så att de aldrig fick bygga sina anfall med tålamod. Vi gav dem inte tid att spela bollen bakom och det tror jag var ett framgångsrecept i den här matchen.  
 
Ni kom till desto fler avslut, borde ni gjort fler mål?  
– Det kan jag tycka. Men nu blev det bara ett och då får vi ta det därefter. Sedan osade det inte riktigt med målchanser utan det var väll en handfull chanser till som vi hade där Klara Andrup kanske hade den bästa av dem. Det gör ju någonstans att matchen lever i allra högsta grad inför returen.  
 
Förutom ledningen, vad tar ni med er från det första mötet?  
– Att vi har ett bra och aggressivt försvarsspel som leder till en hel del bollvinster. Att vi försöker dra nytta av att vi kommer från en säsong med väldigt många tuffa matcher och har ett sådant tempo i oss, allt vad gäller duellspel, till tempo och fasta situationer. Det ska vi fortsätta förstärka under veckan och ta med oss in i matchen på söndag.  
 
Med tanke på förra matchens resultat, förväntar ni er ett mer offensivt Uppsala på söndag? 
– Vi kommer ta oss an matchen som vi alltid gör och vi förbereder oss för olika scenarion. Sedan vet jag inte om Uppsala kommer att vara framtunga från start, det kan vara en del av deras plan längre in i matchen. Vi måste tänka på vårt, försöka spräcka nollan och göra ett mål. Då tror jag att det blir jobbigt för Uppsala.  
 
Det blir säsongens sista tävlingsmatch, märks det på något sätt?  
– Det är inte svårt att motivera gruppen inför den sista matchen. Men det märks att vi är i sluttampen på en väldigt lång tävlingssäsong. Det har varit en hög anspänningsnivå men nu är det viktigt att samla energi igen och att vi ger varandra energi i och mellan träning. Det är stenhårt jobb som måste till för att det här ska gå vägen. 
 
—  
 
Kval till OBOS Damallsvenskan: omgång två  
BP – IK Uppsala (1-0) 
Grimsta IP  
Söndag 27/11 kl. 15.00   
 
Stötta laget på plats, biljett hittar du här.  
  
Kan du inte vara på plats streamas matchen av Viaplay. Teckna abonnemang via denna länk så går en del av summan till BP.