Förlust trots god insats i Halmstad

På måndagskvällen gästade BP serieledarna Halmstads BK i Superettan. BP fick en mardrömsstart med ett tidigt baklängesmål som försvårade uppgiften. Matchen slutade till slut 2-0 H ...

På måndagskvällen gästade BP serieledarna Halmstads BK i Superettan. BP fick en mardrömsstart med ett tidigt baklängesmål som försvårade uppgiften. Matchen slutade till slut 2-0 Halmstad.

Borta mot Halmstad väntade en av årets tuffaste utmaningar för BP. Det hela blev inte lättare av att hemmalaget tog ledningen redan i den 2:a matchminuten. Efter en tilltrasslad situation i BP:s straffområde hamnade bollen hos HBK:s Samuel Kroon som kunde göra 1-0.

BP hanterade sedan en intensiv Halmstads press de följande minutrarna och kunde sedan spelmässigt äta sig in i matchen. Ju längre den första halvleken led, desto mer boll hade BP. Chansmässigt fanns det lägen åt båda hållen. Först fick Halmstads Sadat Karim ett fint nickläge men missade målet. En stund senare fick Philip Hellquist också ett läge med pannan men bollen gick strax utanför.

Den andra halvleken fortsatte som den första slutade med BP som spelförande. Däremot hade BP svårt att låsa upp hemmalagets försvar. Tålmodigt gnuggade man på och i den 80:e minuten kom den gyllene chansen när Wilmer Odefalk petade fram bollen till Marijan Cosic men ”Marres” avslut gick i stolpen.

BP fortsatte forcera framåt i slutet och då öppnades det upp bakåt. På tilläggstid hamnade därmed Alexander Johansson helt fri med Joans Olsson och kunde döda matchen med 2-0.

I slutet av matchen bytte BP in två stycken 04:or; Theo Bergvall och Richie Omorowa som fick göra sina debuter i Superettan.

Nästa match för BP blir ytterligare en tuff bortamatch mot Örebro SK på söndag.