Förlust efter sent Kalmarmål

Förlust efter sent Kalmarmål

Share

Förlust efter sent Kalmarmål

Med ett mål på övertid såg IFK Kalmar till att det blev ännu en hemmaförlust för BP på fredagskvällen. Två av seriens bästa målskyttar fortsatte att visa sin klass med varsitt mål ...

Med ett mål på övertid såg IFK Kalmar till att det blev ännu en hemmaförlust för BP på fredagskvällen. Två av seriens bästa målskyttar fortsatte att visa sin klass med varsitt mål i andra halvlek.

Text: Tore Kleist
Foto: Henke Råssmo

I den kylslagna kvällen bjöd BP och Kalmar på en underhållande match med många fina kombinationer och mestadels högt tempo. Gästerna var bäst första halvtimmen då man höll igång passningsspelet så att BP hade ganska svårt att få tag i bollen. Efter drygt tjugo minuter slog Andrea Thorisson med ett kraftfullt skott in ledningsmålet på lagets andra riktigt bra chans. BP lyfte sig så småningom och under halvlekens sista tio minuter lyckades man bra med att låsa fast spelet på Kalmars planhalva. Målvakten Emily Armstrong tvingades till två tippningar på skott från Sara Eriksson och Michelle Rojas Flores.

Andra halvlek fortsatte med ett ofta lyckosamt hårt arbete från BP där mittfältet vann många andrabollar och hindrade det mesta av Kalmars speluppbyggnad. Efter drygt halva halvleken kom belöningen då Sara Eriksson och Daniella Novaković arbetade fram bollen till Mathilda Johansson Prakt som efter en egen sidorörelse fick läge att dra till med högern. Kvitteringen satt hårt upp i högra krysset. Efter målet såg BP fortsatt något starkare ut och man tvingade Kalmar till en hel del frisparkar, men tyvärr var skärpan i de fasta situationerna inte tillräckligt bra denna kväll. Båda lagen tröttnade efterhand av det höga tempot, och spelet blev öppnare i takt med att passningsspelet förlorade i skärpa. De flesta anfallsförsöken i slutet stod BP för och det blev en rejäl kalldusch när Kalmars målspottare Tabby Tindell förvaltade en chans efter tre övertidsminuter och slog in segermålet.

BP visade i denna match en bra inställning där man kämpade hårt mot ett spelskickligt lag. En bra illustration av insatsen gav Sara Eriksson som mitt i andra halvlek hade rejäla krampkänningar vid ett par tillfällen, och som under de följande minuterna stod för fem, sex brytningar på mittfältet. Vi fick se ett bättre passningsspel och man höll försvarspositionerna bättre än i de senaste matcherna. Möjligen kunde laget ha satsat något mer försiktigt på slutet och bevakat det oavgjorda resultatet, men samtidigt var det väldigt kul att se hur kvitteringen höjde segervittringen ytterligare en nivå.

I och med segern gick Kalmar upp på fjärde plats. BP riskerar att även bli passerade av Mallbacken i helgen och nu skulle det sitta fint med en seger i nästa omgång. Nästa lördag är det dags för sista hemmamatchen i årets serie när Sandviken kommer till Grimsta. Sedan återstår två bortamatcher innan vi vet vilken slutplacering det blir för vårt rekordlag.

Fakta Elitettan match 23 (omgång 3)
BP – IFK Kalmar
1-2 (0-1)
Mål: BP: Mathilda Johansson Prakt 70 Kalmar: Andrea Thorisson 22; Tabby Tindell 90+3
Varningar: BP: Kalmar: Klara Rybrink
Domare: Anastasia Oberlauf
Publik: 49

BPs laguppställning:
Josephine Frigge- Lovisa Norrby, Sofia Parkner, Wilma Wärulf, Ebba Ronquist – Tempest-Marie Norlin (Matilda Nildén 87), Sara Eriksson, Maja Wiklander, Michelle Rojas Flores (Jennifer Sjösten 64), – Daniella Novaković (Mathilda Lindström 81), Mathilda Johansson Prakt