Fjärdeplats för P19 i Skandinaviska Mästerskapen
Foto: Erik Bjernulf

Fjärdeplats för P19 i Skandinaviska Mästerskapen

Share

Fjärdeplats för P19 i Skandinaviska Mästerskapen

Det blev en välspelad match om bronset mot Midtjylland där danskarna till slut drog det längsta strået och vann med 2-1. BP noterar därmed en fjärdeplats i årets upplaga av Skandi ...

Det blev en välspelad match om bronset mot Midtjylland där danskarna till slut drog det längsta strået och vann med 2-1. BP noterar därmed en fjärdeplats i årets upplaga av Skandinaviska Mästerskapen. 
 
BP startade matchen bra och kom till ett gäng målchanser men effektiviteten de visade mot Bröndby fanns inte riktigt där. Philip De Fine Licht var nära att öppna målskyttet på ett inlägg i inledningen den första halvleken. Avslutet nekades däremot av Midtjylland-keepern. En dryg kvart senare nådde Fredrik Nissen högst på en frispark vid offensivt straffområde men nicken gick precis utanför. Istället var det Midtjylland som tog ledningen och höll den in i halvtid.    
 
I andra halvlek jagade BP kvittering och med tio minuter kvar kom den också. BP vann bollen mitt på offensiv planhalva och Mario Botrus hittade Elias Jemal med en långboll inne i straffområdet. Väl där fick Jemal ordning på bollen och kunde klippa in kvitteringen på halvvolley. Midtjylland återtog däremot ledningen bara någon minut senare och 2-1 stod sig fram till slutvisslan.  

– Man är helt slut nu efter lite mer än en vecka av bra matcher och tyvärr räcker det inte hela vägen idag. Men jag tycker att vi i det stora hela ska vara stolta över våra prestationer och jag tycker vi förtjänade mer, säger Fredrik Nissen i en intervju med Unicoach.
 
– Det är tunga ben märker man på alla grabbarna i båda lagen, vi har spelat intensivt nu. Jag tycker att vi för spelet bra i första halvlek, de får in ett mål, vi orkar inte ladda om riktigt, fortsätter Nissen.  
 
– Det har varit en rolig vecka med bra motstånd och grymma förutsättningar. Det har varit lärorikt, avslutar Nissen.  

Lukas Syberyjski om matchen och turneringen:

– Trots att det är två trötta lag så är det en välspelad första halvlek. Vi skapar väldigt bra chanser för att ta en ledning, men Midtjylland har några mirakulösa räddningar på mållinjen. Vi visste också att de hade den där extra kvalitén längst fram och tyvärr släppte vi till en tiondels sekund och det räckte för dem att ta ledningen.

– Åskovädret i paus påverkade oss inte. Vi höll igång på cyklar i gymmet och var redo att vända matchen när domaren blåste igång. Vi kvitterar också med ett riktigt signaturmål. Bollvinst Alfons, två passningar och en riktig present från Mario till Bobo som visar prov på stor teknisk skicklighet i mottag och avslut. Tyvärr räckte inte det, utan tröttheten tog ut sin rätt och vi klarade inte av att försvara den där sista hörnan och hade inte riktigt power till en sista forcering. 

– Det har varit extremt givande tio dagar med erfarenheter och minnen som både jag och spelarna kommer ha med sig länge. Jag, förmodligen resten av livet.Skandinaviska Mästerskapen: P19
BP – FC Midtjylland 1-2 (0-1)