Fjärde raka segern!

I ett sommarvarmt Hässelby tog BP sin fjärde raka seger i Division 1 Södra Svealand. Spelet fungerade inte helt som det skulle, men genom ett gediget försvarsspel och gott tålamod ...

I ett sommarvarmt Hässelby tog BP sin fjärde raka seger i Division 1 Södra Svealand. Spelet fungerade inte helt som det skulle, men genom ett gediget försvarsspel och gott tålamod lyckades man till slut vinna med 3-1 mot Hässelby SK.

På Hässelby Gårds bollplan möttes grannarna Hässelby och BP för första gången i Division 1 i nästan tjugo graders värme. Sofia Albertsson gav BP ledningen i elfte minuten efter matchens kanske finaste anfall. Ett inspel från Filippa Wallén nådde Daniella Novakovic som vände runt och fick bollen till Sofia Albertsson som kunde slå in sitt fjärde seriemål för året. Strax före paus fick sedan Novakovic själv göra mål efter en omställning och BP kunde gå till halvtidsledning med 2-0.
-Vårt spel hackade egentligen ganska rejält, och vi fick inte till de kombinationer vi vill, säger tränaren Marcelo Fernández. Men spelarna fick visa att de kan hantera en sådan situation, och med en god lagsammanhållning, bra tålamod och ett som vanligt mycket stabilt försvarsspel kunde vi ändå dominera och så småningom stänga matchen.
Hässelby kunde trots BP-dominans skapa en del framåt, och i andra halvlek fick de en odiskutabel straff efter att Julia Olsson kommit lite fel i en situation och Sofia Nilsson fällt den anfallande Hässelbyspelaren. Straffen förvaltades väl av Hässelbys skyttedrottning Maya Wassman, som därmed har gjort mål i fyra raka matcher. Med en knapp kvart kvar kunde inbytta Madicken Stigberg slå in 3-1, och matchen kändes avgjord. Vi kan med det gratulera Stigberg till hennes första mål i årets serie.
Trots reduceringen i andra halvlek var Fernández aldrig riktigt orolig. -Även om spelet inte riktigt funkade som vi ville, tycker jag ändå att vi var det klart bättre laget. I dag lyfter jag speciellt Daniella Novakovic i sin roll som ”tia” mellan mittfält och anfall.

BP gick med dagens vinst förbi Boo, som dock har en match mindre spelad. I topp ligger Sätra som i dag vann på bortaplan mot Lindö.
Nästa match i serien för BP är mot Södertäljelaget Telge United, som gästar Grimsta lördag 27 maj. Redan på tisdag kväll är det dock match borta mot Rimbo i Svenska Cupens första omgång (för 2017-18).

Fakta Division 1 Södra Svealand
Hässelby SK – BP
1-3 (0-2)
Mål: Hässelby: Maya Wassman 55 BP: Sofia Albertsson 11; Daniella Novakovic 43; Madicken Stigberg 77
Varningar: Hässelby: Malin Enoksson
Domare: Amelie Bergstrand
Publik: ingen uppgift

BP:s lag:
Nichole Persson – Julia Olsson (Lobanova, 55), Sofia Nilsson, Lovisa Norrby, Filippa Wallén – Eldina Ahmic, Therese Dahlberg, Sofia Albertsson, Daniella Novakovic, Fia Jonsson (Stigberg, 68) – Michaela Larsson