HERR: Filip Sidklev förlänger med BP
Filip Sidklev Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

HERR: Filip Sidklev förlänger med BP

Share

HERR: Filip Sidklev förlänger med BP

18-årige målvakten Filip Sidklev har klivit in i sin allsvenska debutsäsong med ett moget spel. Idag kan vi berätta att han har förlängt sitt kontrakt med BP, ett kontrakt som nu ...

18-årige målvakten Filip Sidklev har klivit in i sin allsvenska debutsäsong med ett moget spel. Idag kan vi berätta att han har förlängt sitt kontrakt med BP, ett kontrakt som nu gäller över säsongen 2026.
– Filip har haft en imponerade utveckling sedan han flyttades upp till herrlaget, säger sportchef Philip Berglund. Han fick stå många matcher under försäsongen och när han sen fick chansen i Allsvenskan tog han den också. En talangfull målvakt som vi ser kommer fortsätta ta stora kliv hos oss.
– Jag är glad, stolt och tacksam över att ha skrivit på ett nytt kontrakt, säger Filip Sidklev. 

Filip Sidklev kom som tonåring till BP efter spel i moderklubben IFK Lidingö. Efter spel med P17 och P19 skrev ett seniorkontrakt med Sidklev under sommaren 2022, med ambitionen att han skulle ta det fulla klivet upp inför 2023. Så blev det också och tillsammans med Oscar Linnér skapades en stark målvaktsduo för den allsvenska nykomlingen. 

Då Linnér åkte på en olycklig skada i början av försäsongen fick Sidklev matchas in i många träningsmatcher samt i de tre gruppspelsmatcher som spelades i Svenska Cupen. I den fjärde omgången av Allsvenskan fick Sidklev dra på sig målvaktshandskarna igen och göra sig redo för match mot Mjällby AIF, en match han höll nollan i. Sen dess har sex matcher spelats och endast två mål släppts in.

Sidklev själv säger så här om förlängningen.
– BP är en fantastisk förening och jag har varit här i flera år. Jag känner att jag har förtroende från spelare, tränare och alla runt laget. Jag vill fortsätta utvecklas och då är BP rätt klubb för mig just nu. 
– Jag är glad, stolt och tacksam över att ha skrivit på ett nytt kontrakt.