Femetta mot Sunnanå!

Rubriken har setts förut, men den är svår att motstå när man får chansen! BP följde upp segern mot AIK med en till slut klar vinst mot Sunnanå, där vi fick se två tvåmålsskyttar. ...

Text: Tore Kleist

Det var tydligt att BP ville driva upp tempot från start och sätta press på gästerna. Man dominerade inledningen och redan i sjätte minuten kom belöningen. Mathilda Johansson Prakt tog emot en nickskarv från Emma Lundh, drev upp och kom förbi Sunnanås försvarsspelare. Till slut kom hon fri mot Sunnanås målvakt Lovisa Koss, ny från AIK, och slog säkert in ledningsmålet. Så småningom arbetade sig Sunnanå in i matchen och lyckades oftare neutralisera BPs uppspel. Man skapade också ett par bra kvitteringschansen där Josephine Frigge fick göra några fina ingripanden. BP tappade tempo, men byggde tålmodigt ändå upp många anfall. Alltför ofta slogs de avgörande inspelen för långt eller inom målvaktens räckvidd, och man fick nöja sig med en uddamålsledning i paus.

I andra halvlek återtog BP kommandot med högre tempo och en större aggressivitet i återerövrandet av bollen. Andra målet kom typiskt nog ur en situation där bollen kom lös efter att två spelare fallit och Mathilda Johansson Prakt erövrade den och tog sig framåt. Hon hittade en fri Michelle Rojas Flores, som enkelt kunde skarva in bollen. Bara några minuter senare var det Johansson Prakt som fick ett inspel från Emma Lundh från högerkanten. Hon vände snyggt bort sin bevakning och slog in sitt andra mål för dagen. Matchen kändes då helt i BPs händer, men i 73:e minuten kunde Sunnanå i ett av sina få farliga anfall i andra halvlek få in en reducering genom Alexandra Sandström. Det blev inledningen på ett händelseförlopp som gjorde att undertecknad hade svårt att hinna med i liverapporteringen:
Minut 75: 4-1, Rojas Flores med sin specialitet, inbryt från vänster, skott med höger insida.
Minut 75: BPs femte och sista byte.
Minut 77: Straff till BP, efter att inbytta Daniella Novaković gjorts ner.
Minut 78: 5-1, Eldina Ahmić på straff.
Minut 83: Ahmić i stolpen.

I och med segern befäste BP sin fina femteplats. Nästa match spelas redan på onsdag, mot Lidköping på Grimsta.

Fakta Elitettan match 12 (omgång 17)
BP – Sunnanå SK
5-1 (1-0)
Mål: BP: Mathilda Johansson Prakt 6, 63; Michelle Rojas Flores 57, 75, Eldina Ahmić 78 (str) Sunnanå: Alexandra Sandström 73
Varningar: BP: Sunnanå: Kiera Nadine Heslam
Domare: Dejan Lukacevic