F19: Inför Jitex BK – BP

F19: Inför Jitex BK – BP

Share

F19: Inför Jitex BK – BP

På lördag startar höstserien för F19-laget på bortaplan mot Jitex BK. Huvudtränaren Anders Blomqvist rapporterar om ett gott truppläge och kvarstående målsättning. Text: Tore K ...

På lördag startar höstserien för F19-laget på bortaplan mot Jitex BK. Huvudtränaren Anders Blomqvist rapporterar om ett gott truppläge och kvarstående målsättning.

Text: Tore Kleist
Foto: Isaak Terlis

Svenska Spel F19 har upplägget med en höstserie där de fem bästa lagen från respektive vårgrupp möts i en enkelserie, med en efterföljande slutspelshelg för topp 4-lagen. BP kom tvåa efter AIK i den norra vårserien med åtta segrar, en oavgjord och en förlust.
Hur står det till inför nypremiären, tränare Anders Blomqvist?
– Vi har fått tillbaka några spelare efter skador och ett fåtal har lämnat truppen.
Vad blir målsättningen nu?
– Som förut vill vi utveckla spelarna individuellt och förbereda för steget upp till seniorfotbollen. Resultatmässigt har vi målsättningen att komma bland de fyra bästa så att det blir slutspel. (Förra året fixade BP brons efter straffsparksförlust i semifinalen, reds anm)

Motståndarna från Mölndal hade också en bra vår och vann faktiskt södra gruppen, knappt före Rosengård. Höstseriens första match spelades redan under fredagen då Umeå besegrade AIK med hela 5-1. Första hemmamatchen för BP spelas redan på onsdag kväll, då Häcken besöker Grimsta.

Svenska spel F19 Höstserie A , omgång 1
Jitex BK – BP
Lördag 12 augusti kl 14.00
Åbyvallen, Mölndal