Emilia Bengtsson klar för BP

Emilia Bengtsson klar för BP

Share

Emilia Bengtsson klar för BP

18-åriga ungdomslandslagsspelaren Emilia Bengtsson har skrivit på för BP. Emilia har de två senaste säsongerna tillhört Lidköpings FK. BP plockar in mittfältstalangen Emilia Be ...

18-åriga ungdomslandslagsspelaren Emilia Bengtsson har skrivit på för BP. Emilia har de två senaste säsongerna tillhört Lidköpings FK.

BP plockar in mittfältstalangen Emilia Bengtsson till nästa års debutsäsong i OBOS Damallsvenskan. 18-åriga Emilia Bengtsson ansluter från Lidköpings FK där hon spelat de två senaste åren. Totalt blev det 47 matcher och 6 mål för den defensiva mittfältaren i Elitettan för Lidköpings FK. Emilia har de senaste åren även samlat på sig 22 stycken landskamper för Sveriges F03-landslag.

Ursprungligen är Emilia från Alingsås där hon har Sollebrunns AIK som moderklubb. I Sollebrunns AIK gjorde hon seniordebut redan som 13-åring i Division 3. År 2018 gick Emilia först till Division 2-laget Trollhättans FK för att sedan året efter flytta till Division 1-klubben Skoftebyns IF. I Skoftebyns IF blev det en säsong innan hon värvades till Lidköpings FK i Elitettan inför 2020.

Varmt välkommen till BP Emilia!
– Tack så mycket!

Varför känner du att BP är rätt steg i din karriär för att fortsätta din utveckling?
– Jag känner att BP är en klubb som spelar en fotboll som tilltalar mig som fotbollsspelare. Efter två säsonger i Elitettan med tuffa matcher känner jag mig redo för att ta nästa steg. Jag har fått ett bra intryck av klubben, tränare och organisationen. Så BP känns perfekt för mig, säger Emilia Bengtsson.

Har det alltid varit din dröm att spela i Damallsvenskan och vad ser du mest fram emot med kommande säsong?
– Det har alltid varit en dröm att spela i Allsvenskan. Jag ser mest fram emot att mäta mig mot de bästa i Sverige och utvecklas som spelare samt hjälpa BP till en så bra säsong som möjligt i Damallsvenskan.

Om du skulle beskriva dig själv som spelare, vad är dina styrkor och var spelar du helst på planen?
– Jag skulle säga att mina styrkor är passningsspelet och positionsspelet. Jag spelar helst som en defensiv innermittfältare, säger Emilia.

BP:s Sportchef Dam, Staffan Jacobsson beskriver värvningen:

– I Emilia får vi in en av Sveriges mest intressanta spelare. Hon har varit bofast i F03-landslaget länge och är en mittfältare som behärskar flertalet positioner. Hon har varit ordinarie i Lidköping både 2020 och 2021, så vi har haft bra koll på henne. Vi är dessutom tacksamma att hennes skola låter henne sköta sista terminens studier på distans, säger Staffan Jacobsson, Sportchef Dam.

Text: Philip Kämpe
Foto: Mathias Bergeld, Bildbyrån