Ellen Toivio inför IK Uppsala –  “Fullt fokus på vad vi ska göra”
Foto: Erik Bjernulf

Ellen Toivio inför IK Uppsala –  “Fullt fokus på vad vi ska göra”

Share

Ellen Toivio inför IK Uppsala –  “Fullt fokus på vad vi ska göra”

Ett dubbelmöte mot tabelltrean i Elitettan, IK Uppsala, ska avgöra om BP fortsatt spelar i OBOS Damallsvenskan nästa år. Första matchen spelas nu på söndag 20 november på Studente ...

Ett dubbelmöte mot tabelltrean i Elitettan, IK Uppsala, ska avgöra om BP fortsatt spelar i OBOS Damallsvenskan nästa år. Första matchen spelas nu på söndag 20 november på Studenternas IP. Returen spelas exakt en vecka senare, då hemma på Grimsta IP. Så här går tankarna hos tidigare IK Uppsala-spelaren Ellen Toivio och huvudtränare Marcelo Fernández inför söndagens mötet.  
 
Ellen om att möta sin gamla klubb.  
 
– Det är såklart blandade känslor, många man spelat med och tränarna är ju kvar, men på söndag är det inget man kommer tänka på utan då gäller det att fokusera på vårt. Jag hade bra år i Uppsala och är tacksam för det. 
 
Hur ser din relation ut till spelarna och ledarna som är där idag?  
– Har lite kontakt med några spelare annars är det inget speciellt så. Men relationen skulle jag säga är bra. 
 
Är det ett lag som är sig likt från när du var där? 
– Det är många nya spelare i år så skulle nog inte säga att det är samma lika men det finns säkert några likheter då det är samma tränare. 
 
Vad tror du kommer bli viktig för laget?   
– Framförallt att gå med ett lugn och tro på vårt spel. Och bestämdhet, och utnyttja att vi ställts mot tuffare motstånd och högre tempo hela säsongen. 
 
Vad tror du kommer bli viktigt för din egen del
– Likt övriga laget egentligen, men att släppa alla tidigare matcher och ha fullt fokus på vad vi ska göra och göra det tillsammans. Men även ta med oss det bra vi har gjort nu i slutet på säsongen. 
 
Marcelo om sluttabellen.    
 
– Det är väll svårt att säga att den ljuger. Det är inte så mycket att orda om utan nu får vi lägga fokus på kvalet. Men givetvis hellre ett kval än att inte få kvala och hamna på de två nedersta platserna. Det har varit en viktig och lärorik säsong där spelarna har utvecklats under året.  
 
Nu väntar kval, förbereder man sig annorlunda inför matcher av den här karaktären? 
– Just nu är vi i ett skede där vi försöker förstärka de saker som vi är bra på och fortsätter med de förberedelser vi gjort hela säsongen. Nu är det en match över 180 minuter och inga bortamål som räknas. Vi behöver åka till Uppsala med mentaliteten att försöka vinna matchen eller i alla fall försöka få med oss ett bra resultat inför returen.  
 
Vad väcker IK Uppsala för minnen hos dig? 
– Givetvis det att vi tog den sista platsen till Damallsvenskan förra året och slutade framför dem efter den sista omgången. Annars är det ett kompetent fotbollslag med en bra tränare. Sedan har det många nya spelare så det är inte riktigt samma lag som vi mötte förra året. 
 
Vad förväntar du dig för matchbild?  
– Det blir väldigt intressant att se hur matchen artar sig. Kommer de våga pressa oss högt? Kommer de ligga lite djupare för att kontra? Hur som helst tror jag att det kommer bli en ganska jämn matchbild med två lite försiktiga lag initialt. Det blir viktigt att ha huvudet med sig, det kan vara mycket känslor. Därför är det bra att påminna sig om, både individuellt och som kollektiv, vad vi är bra på.  
 
— 
 
Kval till OBOS Damallsvenskan: omgång ett  
IK Uppsala – BP  
Studenternas IP 
Söndag 20/11 kl. 15.00  
 
Inte på plats? Matchen streamas av Viaplay. Teckna abonnemang via denna länk så går en del av summan till BP.