Eldina Ahmić om 2019

Eldina Ahmić om 2019

Share

Eldina Ahmić om 2019

Eldina Ahmić har i veckan varit på landslagssamling med Bosnien-Hercegovina. Hon spelade en halvlek när man besegrade Montenegro i en träningsmatch. Strax före träningsuppehållet ...

Eldina Ahmić har i veckan varit på landslagssamling med Bosnien-Hercegovina. Hon spelade en halvlek när man besegrade Montenegro i en träningsmatch. Strax före träningsuppehållet i december bytte hemsidan några ord med BPs mittfältsstrateg.

Text: Tore Kleist
Foto: Örjan Jacobsson

Eldona Ahmić kom till BP inför säsongen 2017, och har alltså varit med om två seriesegrar och en säsong i Elitettan i den rödsvarta tröjan. Hon hade fjärde mest speltid i truppen under 2019 och blev lagets främsta målskytt.

Blev säsongens utveckling ungefär som förväntat, poängmässigt och spelmässigt? Hur kändes steget från Division 1?
– Ja, det tycker jag ändå. Vi visste att det var ett stort kliv mellan div 1 och Elitettan och var medvetna om att det skulle ta oss ett tag att växa in i det.

Fanns det någon stund efter de inledande förlusterna då det vände och du kunde säga: ”Nu tror jag VERKLIGEN att vi fixar detta!” Kanske redan i Kalmar när du kvitterade i slutminuterna och ni tog er första poäng?
– Nej, för mig finns det ingen specifik match. Vi hade satt upp ett tydligt mål inför säsongen och även om vi hade en tuff start slutade vi aldrig tro på oss och vårt spel. Vi tog match för match, gav vårt yttersta, vilket resulterade i att vi utvecklades enormt under årets gång. Vi lärde oss alltid något nytt av varje match som vi tog med oss in i nästa. Det var inte bara det spelmässiga som förbättrades utan också mentaliteten och självförtroendet, vilket tydligt visas av våra resultat under hösten.

Du missade de första två matcherna, men spelade sedan nästan alla matcher plus landskamper för Bosnien-Hercegovina. Hur har det känts?
– Ja, det här året har varit fysiskt tufft, men även mentalt. Under vinteruppehållet får man koppla bort huvudet ett tag och tänka på annat än bara fotboll som man gör elva månader om året. Huvudet får sig ett litet uppehåll, kroppen får däremot kämpa vidare och bygga på inför 2020.

Framtiden, ja, du har skrivit på för ännu en säsong; tankar inför den?
– Jag är nyfiken på vad 2020 har att erbjuda. Jag hoppas och tror att vi kan ta med oss allt positivt vi gjort under årets gång. Lyckas vi fortsätta där vi avslutade 2019 har vi en rolig säsong framför oss.

En rolig säsong med BP och nya landslagsuppdrag ser vi också fram mot; lycka till, Eldina!