Dramatisk seger mot Älvsjö

Dramatisk seger mot Älvsjö

Share

Dramatisk seger mot Älvsjö

BP såg ut att gå mot ännu en 1-1-match. Men i den 90:e matchminuten klev Sara Eriksson fram och avgjorde med ett drömmål till 2-1. Text: Philip KämpeFoto: Erik Bjernulf Det ...

BP såg ut att gå mot ännu en 1-1-match. Men i den 90:e matchminuten klev Sara Eriksson fram och avgjorde med ett drömmål till 2-1.

Text: Philip Kämpe
Foto: Erik Bjernulf

Det var en tuff uppgift som väntade BP på lördagseftermiddagen mot ett på förhand obesegrat Älvsjö AIK. Tränare Marcelo Fernandez valde bland annat att göra ett par förändringar offensivt i startelvan där Daniella Famili och Michelle Rojas Flores både fick starta för första gången i år.

Under denna första halvleken skapades inget gyllene lägen för något utav lagen. Närmast var nog Mathilda Johansson Prakt som ett par gånger hittade en fin yta inne i straffområdet men lyckades inte få fart i avsluten.

I den andra halvleken hände det desto mer och i den 64:e minuten tog BP ledningen. Målskytt blev just Mathilda Johansson Prakt som på ett fint inlägg från Märta Säfström kunde skicka in bollen i mål. Med ungefär kvarten kvar kvitterade dock Älvsjö på vad som måste beskrivas som en billig straff. Maria Poli gjorde inga misstag när hon satte 1-1. BP var sånär att återta sin ledning endast någon minut senare när Julia Olsson fick bollen, men avslutet från BP:s återvändande collegespelare träffade ribban.

Matchen såg därmed ut att sluta 1-1 vilket skulle ha blivit BP:s tredje match denna säsong med dessa siffror. Men i den sista ordinarie matchminuten fick 18-åriga Sara Eriksson bollen centralt i plan. Sara drev framåt och från utanför straffområdet dunkade hon in 1-2 till BP i krysset, otroligt vackert.

En ack så viktig trepoängare säkrades därmed på Älvsjö IP och BP kan förhoppningsvis inleda sin uppåtklättring i tabellen.

Nästa match för BP blir den 20/6 kl. 14:00 hemma mot Jitex Mölndal. En hemmamatch som på grund av den påbörjade renoveringen av Grimsta IP kommer att spelas på Zinkensdamms IP.

Älvsjö AIK – BP
1-2 (0-0): 0-1 Mathilda Johansson Prakt 64’, 1-1 Maria Poli 77’ (str), 1-2 Sara Eriksson 90’.

BP:s laguppställning
Koss – Lobanova (Lindström), Norrby, Säfström, Wärulf – Boriero, Eriksson – Sjösten, Famili (Olsson), Rojas Flores (Norlin) – Johansson Prakt.