Dejan Kulusevski till Juventus

Dejan Kulusevski till Juventus

Share

Dejan Kulusevski till Juventus

Igår kväll blev det officiellt att BP-fostrade Dejan Kulusevski går från italienska Atalanta till den internationella storklubben Juventus. Detta efter ett stort genombrott både i ...

Igår kväll blev det officiellt att BP-fostrade Dejan Kulusevski går från italienska Atalanta till den internationella storklubben Juventus. Detta efter ett stort genombrott både i italienska Serie A i Parma under hösten, dit Dejan varit utlånad från Atalanta, samt med sin landslagsdebut i det svenska herrlandslagets kvalspel till EM 2020. Kulusevski kommer fortsatt att vara utlånad till Parma under våren, för att därefter ansluta till Juventus i sommar. Dejan Kulusevski lämnade BP för italienska Atalanta i en transfer 2015/16.

”Det här är såklart en enorm fjäder i hatten för BP som klubb, för vår identitet och vårt DNA med BP-fostrade spelare, och inte minst för akademin, alla tränare, ledare och som idolskapande för alla våra nuvarande spelare. Det är få spelare som får möjligheten att spela på den allra högsta nivån i en världsklubb som Juventus. Återigen får vi ett kvitto på att BP är Nordens bästa skyltfönster för unga spelare.” säger Fredrik Bergholm, styrelseordförande.

”Otroligt roligt för Dejan, som också har en stark relation till BP genom många tidigare tränare och lagkamrater. Så sent som nu i mellandagarna när Dejan var spelledig, var han på Grimsta för att besöka BP, och för att träna tillsammans med just tidigare tränare och lagkamrater.” säger Manuel Lindberg, klubbdirektör.

”Vi har över åren ett stort antal BP-fostrade spelare ute i Europa, genom både nuvarande landslagsspelare (t ex Ekdal, Guidetti, Nordfeldt och Augustinsson) och genom olika transfers, vidareförsäljningar och övergångar de senaste åren (t ex Lahne, Gyökeres, Beijmo, Starfelt, Gorgos, Hammar, Colley, Eskelinen, Asoro, Tibbling m fl). Anders Limpar var första BP-fostrade spelare att hamna i en internationell storklubb (Arsenal). Tidigare har även Albin Ekdal varit i just Juventus.” kommenterar Fredrik Bergholm vidare.

Dejan Kulusevski, född 2000 och uppvuxen i Vällingby, började i BP som sexåring och blev kvar tills han som 16-åring lämnade för Atalanta 2016. Han har representerat Sverige i U17-, U19- och U21-landslagen samt debuterade i A-landslaget i kvalmatchen mot Rumänien nu i höstas. Debuten i Serie A skedde med Atalanta i bortamötet och vinstmatchen mot Frosninone i januari 2019. I juli 2019 lånades Kulusevski ut till Parma på ett låneavtal över säsongen 2019/2020. Igår blev det klart att Kulusevski går till storklubben Juventus, och tillbaka på lån till Parma säsongen ut i återstående sex månader.

För den offentliggjorda transfern mellan Atalanta och Juventus hänvisas till respektive klubbs hemsida, www.atalanta.it och www.juventus.com. I övrigt kommenterar föreningen inte eventuella avtal med olika parter.

För frågor:

Fredrik Bergholm, styrelseordförande, 070 558 25 53