Dam-U med i toppen – Slutspel jagas

Dam-U med i toppen – Slutspel jagas

Share

Dam-U med i toppen – Slutspel jagas

F17 har redan tagit sig vidare till nästa mellanrunda medan F19 slås i toppen av F19 Allsvenskan Norra. Daniel Gunnars, huvudtränare i F19 ger sin syn på säsongen hittills. Tex ...

F17 har redan tagit sig vidare till nästa mellanrunda medan F19 slås i toppen av F19 Allsvenskan Norra. Daniel Gunnars, huvudtränare i F19 ger sin syn på säsongen hittills.

Text & bild: Philip Kämpe

Halva säsongen är precis passerad i F19 Allsvenskan Norra och BP är i allra högsta grad med och slås i toppen av tabellen. Sju segrar och bara två förluster gör att BP just nu ligger på en tredjeplats i serien men bara med en poäng upp till tvåan Djurgården och med två matcher mindre spelade. Det är just en andraplats som krävs för att ta sig vidare till en SM-semifinal senare i höst.

– Jag tycker säsongen hittills har varit bra sett till att vi har fått snurra på mycket spelare, allt från spelare födda 2007 (Augusta Priks) till Dam-spelare. Nu gäller det att vi håller i våra fina start de här sista matcherna, säger Daniel Gunnars, huvudtränare F19.

BP:s Dam-U har tagit tydliga steg framåt och spelare från truppen har även börjat synas i damlagets matcher i Elitettan. Förra helgen gjorde 17-åriga Saga Swedman debut borta mot Lidköping samtidigt som Nadine Allard, Ebba Hjalmarsson och Nora Oldmark fanns med i truppen.

– Kvalitén i Dam-U har blivit bättre för varje år som gått och vi får upp bra utbildade spelare. Samtidigt som damerna har blivit bättre måste våra flickspelare och juniorer bli bättre så att det blir en bra miljö sinsemellan, säger Daniel Gunnars.

Senast F19 var i farten stod man för en mycket imponerande insats borta mot ett namnkunnigt och rutinerat Hammarby. I F19 Allsvenskan är det tillåtet med fyra överåriga utespelare plus en överårig målvakt. En kvot Hammarby utnyttjade genom att ha med fem spelare från sin damtrupp varav tre var överåriga. Men BP lyckades ändå vinna med 4-3 efter att Saga Swedman avgjort matchen i den 91:a matchminuten.

– Vi mötte ett bra motstånd, så vi fick en härlig utmaning. Vi blev nedtryckta i långa stunder, men många av de taktiska delarna följer vi väldigt bra och det var skönt att få vinna i slutet, säger Daniel Gunnars.

På söndag spelar F19 igen, då mot Älvsjö AIK på bortaplan med matchstart kl. 12:00.

– Vi tar en match i taget och Älvsjö är en svår motståndare som vi har mött tidigare i år. Vi vet ungefär vad vi behöver tänka på och jobba med, säger Daniel Gunnars inför helgens match.

Daniel Gunnars (huvudtränare) och Lovisa Lundqvist (assisterande tränare) F19.
Foto: Sedin Bild

F17 har också haft en lyckad säsongsstart. Lagets första serie, Mellersta Svealand är redan avklarad efter enkelmöten. BP slutade tvåa i tabellen och tillsammans med de andra fem högst placerade lagen är de vidare till nästa runda av F17 Allsvenskan. I den kommande rundan möts dessa sex lag igen där endast vinnaren av serien går vidare till ett SM-slutspel. Lagen som BP slås med är; Gideonsbergs IF, Hammarby, Sollentuna FK, Spånga IS och Stureby FF.

Första matchen för BP i denna serie är hemma på Grimsta IP den 24/9 mot Sollentuna FK. Avspark är kl. 19:00.