Dam U: Målvaktsduo hyllar kompakt försvarsspel

Dam U: Målvaktsduo hyllar kompakt försvarsspel

Share

Dam U: Målvaktsduo hyllar kompakt försvarsspel

Förra helgen var en lyckad sådan för Dam U med turneringsseger för F17 och vinst för F19 mot seniormotstånd från Division 1. Högst delaktiga i den hittills fina starten på försäso ...

Förra helgen var en lyckad sådan för Dam U med turneringsseger för F17 och vinst för F19 mot seniormotstånd från Division 1. Högst delaktiga i den hittills fina starten på försäsongen är målvakterna Smilla Paloranta och Alma Salomonsson som båda lyfter fram försvarsspelet som nyckeln till framgångarna.

I Karlstad Airdome Cup stötte BP på några av de främsta F17-lagen i Sverige. BP spelade bland annat två gånger mot Djurgården (gruppspelet och finalen) som man inte släppte in ett enda mål emot.

”Vi spelade väldigt disciplinerat framförallt mot Djurgården och det är något som vi ska ta med oss, att ha tålamod i försvarsspelet och att hålla koll på varandra.” konstaterar Alma Salomonsson, målvaktshjälten ifrån straffsparksläggningen i finalen.

På hemmaplan mötte F19 Division 1-laget Rimbo IF. En ovanlig uppgift för tjejerna att ta sig an ett fysiskt spelande seniorlag, men man gör en stark insats och vinner med 2-0.

”Det gick väldigt bra, jag tycker vi har ett bra försvarsspel och vi kommer till skott (offensivt), vi gör mål och vinner matchen trots att de är äldre än oss och är ett damlag.” sammanfattar Smilla Paloranta prestationen.

Nu i helgen väntar dubbla matcher för både F17 och F19. På lördagen möter F17 Tyresö FF medan F19 ställs mot IK Uppsala. På söndagen är det IFK Nyköping för F17 och Västerås BK 30 som gäller för F19. Samtliga matcher är på bortaplan.

”Det ska bli kul. Nu är försäsongen igång och det är snart dags för säsong, så att det känns som att vi börjar komma igång lite och vi börjar hitta varandra nu när det är många nya i laget, så det blir kul.” säger Smilla inför helgens bataljer.