Dam U: Kryss för F17 med nya ansikten

Dam U: Kryss för F17 med nya ansikten

Share

Dam U: Kryss för F17 med nya ansikten

Efter en intensiv period med många matcher hade BPs Dam U endast en match under förra helgen. Ett F17 med många inlånade spelare kryssade mot Västerås BK 30 i en match som hade al ...

Efter en intensiv period med många matcher hade BPs Dam U endast en match under förra helgen. Ett F17 med många inlånade spelare kryssade mot Västerås BK 30 i en match som hade allt utom mål.

Efter att ha spenderat ett par helger borta från Grimsta var F17 äntligen tillbaka på hemmaplan för en träningsmatch mot Västerås BK 30. Det var dock ett F17 fyllt av frånvaro som kom till start under söndagen, lösningen fick bli att låna in spelare både uppifrån och underifrån. Från F19 fick Ebba Hjalmarsson, Alma Salomonsson, Eli Söderberg och Amanda Halvarsson hoppa in och från BP F05-1 kom Engla Söderberg, Line Wessman och Jenny Chantarumphorn för att hjälpa till.

Matchen inleddes med en första halvlek i ett hyfsat lugnt tempo där båda lagen spelade kontrollerat och såg till att inte skänka något gratis till motståndaren. Andra halvlek var raka motsatsen med en så kallad ”Hawaii-fotboll” där det svängde rejält med målchanser ut båda hållen. Den pendlande matchbilden gav möjligheter till många kontringar där BP var riktigt vassa. Sken gjorde framförallt Line Wessman och Amanda Halvarsson som båda var ett konstant hot i djupled.

Västerås BK 30, ett lag som BP kommer stöta på den kommande säsongen i sin serie ”F17 SM Mellersta Svealand” visade sin klass och hotade under hela matchen. BP stod dock emot bra defensivt och en stor eloge måste ges till Saga Swedman som placerades som mittback där hon dominerade i en position som hon är något ovan med. Västerås lyckades trots allt att ta sig förbi hemmaförsvaret ett par gånger, men kvar fanns då Alma Salomonsson som spikade igen sitt mål och såg till att hålla sin nolla.

Mot slutet av matchen hade även båda lagen varsin stolpträff. Från BP var det Line Wessman som fint placerade bollen men fick retsamt se bollen ta i stolpens insida och matchen slutade därmed mållös, 0-0. För BPs var det främst roligt att se tjejerna från F05-1 komma in och imponera som de gjorde med fin spelförståelse och god teknik. För Dam U väntar nu en ledig helg från matcher där vilan blir välbehövlig inför den avslutande delen av försäsongen i mars.

Trots att F19 inte spelade var det flera av spelarna som ändå var i farten. Som nämnt ovan var det några som spelade med F17, men återigen fick ett par stycken chansen med damlaget. Matilda Nildén och Amanda Halvarsson blev inbytta och Mathilda Schwab fanns med i truppen när Kvarnsvedens IK besegrades med 1-0. Dessutom kallades både Matilda Nildén och Ebba Hjalmarsson till F04-landslagets läger som just nu pågår på Bosön.