Dam-U: F17 trummar på

Dam-U: F17 trummar på

Share

Dam-U: F17 trummar på

BP:s F17 fortsätter ösa på i kampen om slutspelsplatserna och under tisdagskvällen blev det ett nytt målkalas. Vaksala SK stod för motståndet men hade knappt något att sätta emot ...

BP:s F17 fortsätter ösa på i kampen om slutspelsplatserna och under tisdagskvällen blev det ett nytt målkalas. Vaksala SK stod för motståndet men hade knappt något att sätta emot när F17 vann matchen med 8-0. Målskyttar blev Saga Swedman x2, Sofia Norrby x2, Selma Hultkvist, Mikaela Hedström, Josefin Lundgren och Mathilda Schwab.

Text: Philip Kämpe

F17 inledde serien med att vinna sina tre första matcher som spelades innan sommaren då man slog IK Uppsala, IFK Stocksund och FC Djursholm. Då BP:s serie endast består av nio lag och avgörs med enkelmöten var den snabba starten kritisk. Efter sommaren ställdes man mot toppkonkurrenten AIK på Skytteholm där det tyvärr blev en förlust med 1-4 i en match där Saga Swedman gjorde BP:s enda mål. BP studsade dock tillbaka på ett fint sätt när man åkte buss upp till Gävle och slog Strömsbro IF med 12-1 på en liten naturgräsplan. Noterbart från den matchen var att Saga Swedman stod för 5 av målen.

På tisdagskvällen skulle F17 befästa sin slutspelsplats när Vaksala SK från Uppsala kom på besök till Grimsta IP. Direkt från start märktes det att BP var numret större och det tog inte lång tid för planens målfarligaste spelare att hitta nätet, nämligen Saga Swedman. Swedman kom fri med gästernas målvakt och läckert lobbade bollen över den utrusande burväktaren. BP fortsatte att trycka på och 2-0 kom när Selma Hultkvist dundrade in bollen från distans. Innan halvtidsvilan hann BP även göra ett tredje när Mikaela Hedström höll sig framme på en hörna.

I den andra halvleken ångade BP på och siffrorna rann iväg fort. Josefin Lundgren kunde göra 4-0 följt av att Mathilda Schwab prickade in ett femte. Lagkapten Sofia Norrby satte 6-0 och Saga Swedman gjorde sitt andra för matchen med sitt 7-0-mål. Målkalaset avslutades med att kapten Norrby från utanför straffområdet placerade in slutresultatet 8-0.

F17 klev i och med segern upp på en andra plats i tabellen med endast sämre målskillnad än serieledaren AIK. I år kommer serien avgöras på ett lite annorlunda sätt då de fyra främsta lagen i BP:s serie, ”Mellersta Svealand” kommer att mötas ytterligare en gång för att avgöra vilka två lag som därefter tar sig vidare till slutspelet. BP har i princip redan säkrat sin plats för att vara en av dessa fyra lag. Nästa match för BP:s F17 är på lördag den 29/8 kl. 13.30 återigen hemma på Grimsta IP när Sandvikens IF hälsar på.