Dam U: F17 klara för nästa runda

8-0 senast mot Vaksala och 8-0 igen på lördagen när Sandviken kom på besök. F17 ångar alltså på i och är tack vare segern mot Sandviken även klara för nästa runda av F17 Allsvensk ...

8-0 senast mot Vaksala och 8-0 igen på lördagen när Sandviken kom på besök. F17 ångar alltså på i och är tack vare segern mot Sandviken även klara för nästa runda av F17 Allsvenskan.

F17 bjöd på ny målkavalkad när Sandvikens IF besökte hemmaborgen Grimsta IP under lördagen. Trots ett tidigt ledningsmål ifrån Sophie Dybeck lär ledarstaben i Dam U inte vara nöjda med att det inte blev flera mål. Innan Sofia Norrby kunde knoppa in 2-0-målet missade BP flera jättechanser där man kunde ha gjort ett antal mål. Halvtidsresultatet 5-0 var helt enkelt i underkant. Filippa Jonsson, Saga Swedman och Julie Roos var tjejerna som gjorde trean, fyran och femman innan vilan.

Den andra halvleken var precis som den första dominerad av BP men trots det lyckades man bara hitta nätet tre gånger till. Men om man ignorerar de missade chanserna var däremot spelet som helhet något man kunde njuta av. BP tog sig igenom Sandviken både genom passningar och individuell skicklighet. Målskyttarna i den andra halvleken blev Sarah Danielsson, Sofia Norrby och Mikaela Hedström.

Tack vare segern tog BP sig även till toppen av tabellen i F17 Allsvenskan Mellersta Svealand. Men viktigare säkrade man en plats i fortsättningsrundan av F17 Allsvenskan. Till den rundan går de fyra främsta lagen från Mellersta Svealand där alla möter varandra en gång för att slås om två platser till åttondelsfinalerna av F17 Allsvenskan. En omgång återstår fortfarande av serien där BP ställs mot Västerås BK 30 på bortaplan. En seger där skulle säkra hemmaplansfördel i fortsättningsrundan.