DAM: Inför Kristianstads DFF – BP

DAM: Inför Kristianstads DFF – BP

Share

DAM: Inför Kristianstads DFF – BP

Vi är inne i en intensiv period i OBOS Damallsvenskan. Det har knappt funnits tid att slicka såren efter förlusten mot Linköping, i stället har man fått ladda om inför måndagens S ...

Vi är inne i en intensiv period i OBOS Damallsvenskan. Det har knappt funnits tid att slicka såren efter förlusten mot Linköping, i stället har man fått ladda om inför måndagens Skåneresa och match mot Kristianstads DFF.

Text: Tore Kleist
Foto: Henke Råssmo
(På bild: Wilma Wärulf)

BP har flera gånger i år gjort fina första halvlekar, vilket också var fallet i torsdags i Linköping. I förra årets hemmamatch mot Kristianstad var det dock tvärtom. Man kom då ut efter paus och gjorde en av årets bästa halvlekar. Man gick för seger, men släppte in ett avgörande mål i slutminuterna. Nu hoppas vi på liknande fina takter i nittio minuter och att man kan ta poäng med hem till Bromma.

I BPs matchtrupp ser vi glädjande nog återkomster för Elsa Karlsson och Line Wessman. Saknas gör dock Emilia Bengtsson som ju som tidigare har meddelats lämnar BP med omedelbar verkan.

Motståndarna
Kristianstads Damfotbollsförening har sina rötter i IFK Kristianstad och Wää IF (grundade 1899 resp. 1935) och har spelat i nuvarande form sedan 2006. Från 2008 och fram till i dag har man spelat i högsta divisionen med två tredjeplatser och en fjärdeplats som höjdpunkter. För närvarande ligger man fyra och kommer senast från en bortaförlust mot Rosengård.

Matchen streamas liksom alla matcher i serien av Viaplay. För löpande resultatredovisning hänvisas till fotbollsförbundets hemsida eller appen ”Min fotboll”.

BPs matchtrupp
1 Nichole Persson (mv), 26 Hanna Skogsfors, 3 Julia Olsson, 5 Wilma Wärulf, 7 Sara Olai, 8 Alice Ahlberg, 9 Line Wessman, 10 Mathilda Johansson Prakt, 11 Ellen Toivio, 13 Klara Andrup, 14 Frida Thörnqvist, 15 Elsa Karlsson, 16 Fanny Hjelm Rönnlund, 17 Saga Swedman, 18 Ida Bengtsson, 19 Vera Blom, 24 Filippa Wallén, 27 Frida Boriero

OBOS Damallsvenskan, omgång 7
Kristianstads DFF – BP
Måndag 8 maj kl 19.00
Kristianstads Fotbollsarena, Arenavägen, Kristianstad