DAM: Inför BP – IK Uppsala

DAM: Inför BP – IK Uppsala

Share

DAM: Inför BP – IK Uppsala

Svenska cupens gruppspel avslutas denna helg. BP har lördagsmatch mot IK Uppsala på Grimsta, och vi hoppas på en fin uppföljning av storsegern mot Eskilstuna. Text: Tore Kleis ...

Svenska cupens gruppspel avslutas denna helg. BP har lördagsmatch mot IK Uppsala på Grimsta, och vi hoppas på en fin uppföljning av storsegern mot Eskilstuna.

Text: Tore Kleist
Foto: Henke Råssmo
(På bilden: Frida Boriero gör mål mot Eskilstuna)

Båda lagen har en teoretisk chans att bärga gruppsegern men då krävs att Eskilstuna besegrar Hammarby och att det rullar in många mål; BPs målskillnad är sju mål sämre än Hammarbys. Likväl känns det som en viktig match då lagen om bara drygt två veckor möts i den allsvenska premiären, även då på Grimsta. Efter höstens dubbla kvalsegrar har BP möjligen ett mentalt övertag som skulle stärkas ytterligare av ännu en vinst. Uppsalas revanschlusta lär vara stor och laget är förstås taggat att visa att man är värd den allsvenska ”gratisplatsen” man fick efter tvångsnedflyttningen av Eskilstuna.

I de övriga cupgrupperna ser det bra ut för Kristianstad i grupp 1 medan Häcken tampas med Vittsjö i grupp 2 och Djurgården behöver slå Piteå i grupp 4. Semifinalerna spelas 18-19 mars, finalen först 18 maj.

Motståndarna
IK Uppsala Fotboll bildades så sent som 2016 och tog året efter över damverksamheten från IK Sirius. 2020 debuterade man i högsta serien men sejouren blev bara ettårig. Elitettansäsongen 2022 gick man igenom med endast två förluster. På grund av många oavgjorda matcher missade man dock direktuppflyttning och sedan blev det som bekant förlust i kvalet mot BP. I och med Eskilstunas tvångsnedflyttning har man ändå fått chansen att spela allsvenskt i år.

Varmt välkomna till Grimsta! Väderprognosen anger nu uppklarnande lagom till avsparken klockan tre. Här är länk till biljettförsäljningen. Matchen streamas även via BPTV Live.

BPs matchtrupp
…är inte klar i skrivande stund.

Svenska cupen, grupp 3, omgång 3
BP – IK Uppsala
Lördag 11 mars kl 15.00
Grimsta IP, Gulddragargränd, Vällingby