DAM: Inför BP – Alingsås IF

DAM: Inför BP – Alingsås IF

Share

DAM: Inför BP – Alingsås IF

Det är dags för den spännande säsongsavslutningen! BP ska på lördag eftermiddag försöka dra nytta av spel på hemmaplan och besegra Alingsås IF i den andra och avgörande kvalmatche ...

Det är dags för den spännande säsongsavslutningen! BP ska på lördag eftermiddag försöka dra nytta av spel på hemmaplan och besegra Alingsås IF i den andra och avgörande kvalmatchen och därmed fixa en plats i OBOS Damallsvenskan även nästa år.

Text: Tore Kleist
Foto: Erik Bjernulf
(På bilden: Ida Bengtsson mot Växjö)

Efter den mållösa matchen i Alingsås förra helgen vet vi att det kommer att krävas mål på Grimsta för att få till ett avgörande. BP dominerade spelmässigt och skapade även flest målchanser. Dock hade Alingsås ett par riktigt giftiga möjligheter så vi vill definitivt att BP-spelarna hittar tillbaka till effektiviteten framför mål vi såg i matcherna mot Kalmar och Växjö. För att nå dit behöver man också öka tempot i passningsspelet eftersom Alingsås var duktiga på att snabbt störa BPs bollhållare i speluppbyggnaden. I kombination med ett disciplinerat försvarsspel ska ett eller två mål kunna räcka för rödsvart seger. Skulle det bli oavgjort, oavsett antal gjorda mål, väntar förlängning och eventuellt straffsparksläggning.

Motståndarna
Alingsås IF bildades 1906 där fotbollen nu ingår som en egen förening under ett alliansparaply. Inför 2023 slogs fotbollsföreningen samman med Alingsås FC (i sin tur bildat ur Holmalunds IF) som då gjort tre raka säsonger i Elitettan. Efter två sjundeplatser och en fjärdeplats 2022 blev det i år en klar tredjeplacering och därmed ett efterlängtat allsvenskt kval.

Välkomna till Grimsta för att ge BP bästa möjliga stöttning! Avspark kl 14. Matchen streamas av Viaplay. För löpande resultatredovisning hänvisas till fotbollsförbundets hemsida eller appen ”Min fotboll”.

BPs matchtrupp
…är inte klar i skrivande stund.

Kval till OBOS Damallsvenskan, match 2
BP – Alingsås IF FF
Lördag 25 november kl 14.00
Grimsta IP, Gulddragargränd, Vällingby