BPs herrlag spelar i BrommaGirls-tröjan

BPs herrlag spelar i BrommaGirls-tröjan

Share

BPs herrlag spelar i BrommaGirls-tröjan

De senaste veckorna har BP tillsammans med större samarbetspartners drivit kampanjen “The Future is Equal” med syfte att uppmärksamma det arbete BP och resten av fotbollsvärlden b ...

De senaste veckorna har BP tillsammans med större samarbetspartners drivit kampanjen “The Future is Equal” med syfte att uppmärksamma det arbete BP och resten av fotbollsvärlden behöver göra för att bryta begränsande normer och ojämställda strukturer.

I samband med denna kampanj lanserades en special edition matchtröja där BrommaGirls ersatte namnet Brommapojkarna på tröjornas rygg. BPs damlag spelade i tröjan den 25 maj mot Morön BK hemma på Grimsta IP. Matchen blev en minnesvärd fotbollsfest där vi tillsammans slog publikrekord i Elitettan med 2206 besökare.

För att stötta föreningens jämställdhetsarbete och hylla BPs alla flickor och kvinnor kommer vårt herrlag byta till BrommaGirls-tröjan under en match. Det blir söndagen den 2/6 under mötet med Trelleborgs FF i Superettan.

Gustav Sandberg Magnusson, lagkapten i BPs herrlag:
“Jag är stolt över att vi i BP arbetar så medvetet med jämställdhetsfrågor. Vi män är idag den privilegierade gruppen inom fotbollen och har därför ett stort ansvar att vara en del av förändringen. Då vi inte kunde vara med på Grimsta 25 maj vill vi nu visa vårt stöd och BrommaGirls-tröjorna är något vi bär med stolthet, inte bara för att hylla alla flickor och kvinnor inom fotbollen utan också för att visa att vi tar ansvar för och vill vara en del av förändringen. Kom och stötta oss nu på söndag”

The future is equal. The future is ours. The future is BP.
Läs mer om BPs jämställdhetsarbete

Presskontakt:
Stefan Bärlin, Hållbarhetsansvarig, 073-441 37 18
Charlotte Ovefelt, Jämställdhetsstrateg 070-230 15 03
Henrik Nilsson, klubbdirektör 072-078 75 16