BP vände och vann mot Örebro SK
Foto: Henke Råssmo

BP vände och vann mot Örebro SK

Share

BP vände och vann mot Örebro SK

Den fina hemmaformen fortsätter för BP som under onsdagskvällen såg till att inkassera tre nya poäng mot Örebro SK efter att ha vänt ett tidigt underläge till seger. Resultatet sk ...

Den fina hemmaformen fortsätter för BP som under onsdagskvällen såg till att inkassera tre nya poäng mot Örebro SK efter att ha vänt ett tidigt underläge till seger. Resultatet skrevs till 2-1 och målskyttar för BP var Philip Hellquist & Marijan Cosic.

Seriefyran BP tog under onsdagen emot niondeplacerade Örebro SK på Grimsta IP. Endast tre poäng skiljde lagen åt inför matchen och många väntade sig nog därför en tät och jämn match denna sommarkväll.

I BP valde tränare Christer Mattiasson att genomföra tre förändringar i startelvan jämfört med den senaste seriematchen. Oscar Krusnell (avstängd senast), Wilmer Odefalk och Philip Hellquist tog denna gång plats i startuppställningen till förmån för Robin Frej, Nicklas Maripuu och Nikola Vasic som fick inleda på bänken.

Matchen rivstartade i ett högt tempo där BP redan efter två minuters spel blev tilldömda en straff. Oscar Krusnell petade bollen förbi en ÖSK-försvarare inne i straffområdet och blev sedan stoppad av en hård kroppstackling från höger. Dagens domare, Tess Olofsson, tog då pipan till munnen och blåste för straff för BP. Philip Hellquist slog sedan straffen, men den räddades dessvärre av den före detta BP-spelaren, William Eskelinen, som vaktade Örebros mål och som i denna situation slängde sig åt rätt håll.

Bara några ynka minuter därpå var det istället gästande Örebro SK som gick upp i en tidig ledning. I den sjätte matchminuten slog Kevin Walker en hörna från höger och som Axel Andrésson kunde trycka in i mål med pannan, även om den oturligt nog styrdes via Alexander Abrahamsson på vägen mot mål och därmed ställde Jonas Olsson.

BP reste sig dock snabbt från det underläge som man hamnat i och med en kvart spelad av matchen såg Philip Hellquist till att ta revansch på sig själv från straffmissen tidigare. Samuel Leach Holm hittade med yttersidan av foten in med ett instick centralt i banan till Oscar Krusnell som befann sig strax utanför straffområdet. Han spelade i sin tur bollen några få meter i sidled till Philip Hellquist som tog fart, petade bollen förbi en framstötande ÖSK-försvarare och som fri med målvakten placerade in bollen i mål med vänsterfoten.

Efter BP:s kvittering avtog tempot i matchen och den första halvleken fortlöpte utan egentliga målchanser åt något håll. Kort efter att domaren blåst igång den andra perioden i matchen utbröt dock ett nytt måljubel för BP. Samuel Leach Holm fann en djupledslöpande Marijan Cosic med en passning som skar igenom motståndarnas såväl mittfält som backlinje. En frispelad Cosic hade sedan bara till att lägga bollen i mål vid sidan av ÖSK-målvakten.

Örebro SK gjorde sedan vad de kunde för att få till en kvittering, men Jonas Olsson hade bommat igen i målet och stod för ett antal högklassiga räddningar under den andra halvleken. BP gavs även flera möjligheter att kunna stänga matchen genom de kontringslägen som uppstod, men utan att man lyckades överlista Eskelinen någon ytterligare gång.

Extra roligt i mitten av den andra halvleken var även att Tim Söderström åter fick dra på sig den rödsvarta tröjan efter att han i förra veckan valt att återvända till BP efter en tid i först Hammarby IF och senast i portugisiska Maritimo.

Tim Söderström var tillbaka i BP-tröjan mot Örebro SK. Foto: Erik Bjernulf.

BP försvarade sig med allt man hade i slutet av matchen och en stark försvarsinsats över hela banan bidrog till att Örebro SK inte kunde hitta fram till någon kvittering. När domaren väl blåste av matchen kunde BP därmed glädjas åt att man tagit ytterligare en seger på hemmaplan och att man är fortsatt oslagbara på Grimsta.

Härnäst har BP en kortare bortaresa framför sig när man på måndag ställs emot Västerås SK på bortaplan. Matchstart kl. 19:00 på Iver Arena.

BP – Örebro SK 2-1 (1-1)
0-1 (6’) Axel Andrésson
1-1 (15’) Philip Hellquist
2-1 (51’) Marijan Cosic

Domare: Tess Olofsson
Publik: 698
Varningar: (BP): Samuel Leach Holm, Amadeus Sögaard. (Örebro SK): Daniel Gustafsson.

BP:s laguppställning:
Jonas Olsson – Theo Bergvall (Robin Frej 83′), Alexander Abrahamsson, Amadeus Sögaard, Oscar Krusnell – Samuel Leach Holm, Gustav Sandberg Magnusson, Wilmer Odefalk (Nicklas Maripuu 76′) – Oscar Pettersson (Tim Söderström 68′), Philip Hellquist (Nikola Vasic 68′), Marijan Cosic (Richie Omorowa 83′)