BP stöttar Ronald McDonald Barnfond

BP stöttar Ronald McDonald Barnfond

Share

BP stöttar Ronald McDonald Barnfond

Ronald McDonald Barnfond har ingått i ett avtal med IF BP, Europas största fotbollsförening och Sveriges största flickfotbollsförening. Klubben har cirka 4 000 aktiva spelare och s ...

Ronald McDonald Barnfond har ingått i ett avtal med IF BP, Europas största fotbollsförening och Sveriges största flickfotbollsförening. Klubben har cirka 4 000 aktiva spelare och samarbetet innebär såväl aktiviteter som ökad synlighet via klubbens matchställ.

Kärlek, närhet och stöd är viktigt under en sjukdomsperiod, framförallt för barn. Men många familjer bor alltför långt ifrån något av de fåtal specialistsjukhus som idag behandlar barn, vilket alltför ofta tvingar familjer att vara isär under den tuffa prövning som en svår sjukdom innebär. Ronald McDonald Barnfond arbetar för att fler familjer med svårt sjuka barn ska få möjlighet att bo nära specialistsjukhusen, och idag står det klart att BP, Europas största fotbollsförening, går in och stöttar fondens arbete i ett tvåårigt avtal.

– Det är fantastiskt roligt att sprida kunskapen om Ronald McDonald Barnfond genom våra matchställ och våra kanaler som hemsida och på sociala medier. Vi är stolta över att samarbeta med barnfonden och kunna bidra till deras arbete med att stötta familjer med svårt sjuka barn, säger Henrik Nilsson, klubbchef BP.

Samarbetet innebär att samtliga juniorers matchställ upp till 16 år kommer att bära Ronald McDonalds Barnfonds logo, som är en del av samarbetet. Och under hösten kommer BP arrangera flera aktiviteter för att stötta fondens viktiga arbete.

Till hösten kommer BP arrangera en match till förmån för Ronald McDonalds Barnfond. I samband med matchen sker en insamling till förmån för arbetet med fonden och utvecklingen av Ronald McDonald Hus. Det finns totalt fem Ronald McDonald Hus i Sverige som erbjuder familjer med svårt sjuka barn en hemlik boendemiljö nära ett specialistsjukhus under behandlingsperioden.

– Exponering är viktigt för att öka kännedomen om oss och minst lika viktigt är det att berätta om vår verksamhet. BP satsar mycket på deras barn- och ungdomsverksamhet vilket gör samarbetet extra roligt, säger Hanna Sandels, generalsekreterare för Ronald McDonald Barnfond.
En annan del av samarbetet handlar om att sprida kunskapen om barnfonden genom att låta barn och ledare från BP att besöka Ronald McDonald Hus för att möta de barn och familjer som bor på husen, för att lära sig mer om barnfondens verksamhet.

– Lagsport handlar inte bara om sporten, för många unga är det en viktig del i livets skola – i det här samarbetet får våra ungdomar också möjlighet att besöka barn som är sjuka och verkligen göra skillnad för de familjer som bor på husen, säger Tommy Söderström, Sportchef Ungdom BP.

För mer information, kontakta:
Hanna Sandel, generalsekreterare Ronald McDonald Barnfond
0703-54 85 08, hanna.sandel@rmdbarnfond.se

Om Ronald McDonald Barnfond
Ronald McDonald Barnfond startade 1990 och är en fristående ideell stiftelse som drivs utan vinstintresse. Fonden har 90-konto och står under kontroll av Svensk Insamlingskontroll. Fondens vision är att alla de stora universitetssjukhusen i Sverige ska kunna erbjuda familjer med svårt sjuka barn boende på ett Ronald McDonald Hus. Läs mer på www.ronaldmcdonaldhus.se.

Om BP
BP är Europas största fotbollsförening och varje vecka tränar cirka 4000 barn och ungdomar i klubbens dagliga verksamhet. Drygt 700 ideella ledare skapar, tillsammans med styrelse, kansli och funktionärer, aktiviteter inom både ungdomsfotboll och elitfotboll.