BP segrade i GSM:s jubileumsmatch

I Gustav Sandberg Magnussons 300:e tävlingsmatch för BP besegrades Östersunds FK med klara 4-1 i Superettan. BP:s målskyttar blev Nikola Vasic, Samuel Leach Holm, Oscar Pettersson ...

I Gustav Sandberg Magnussons 300:e tävlingsmatch för BP besegrades Östersunds FK med klara 4-1 i Superettan. BP:s målskyttar blev Nikola Vasic, Samuel Leach Holm, Oscar Pettersson samt ett självmål.

I torsdagens kvällssol fick vår lagkapten Gustav Sandberg Magnusson ta emot ett pris vid matchens line-up. Priset var för att hylla GSM för att han i och med matchen mot Östersund gjorde sin 300:e tävlingsmatch för BP.

Själva matchen bjöd först på en rätt så avvaktande första halvlek. BP glänste inte i spelet men efter dryga tjugo minuter tog man ledningen. Marijan Cosic sparkades ner i straffområdet och Nikola Vasic satte straffen högt och säkert till 1-0. Ungefär tio minuter senare kvitterade dock gästerna när Yannick Adjoumanis inlägg från vänster gick i en obehaglig båge och letade sig in i bortre burgaveln.

1-1 i paus och ett ordentligt halvtidssnack senare kom BP ut till den andra halvleken med mer eld i baken. Efter bara några minuter tvingade BP fram ett självmål från Östersund när Marijan Cosics inlägg styrdes in i eget mål av gästerna. En stund senare stod BP för ett mycket fint och långt anfall som avslutades med att Samuel Leach Holm dundrade in 3-1 från utanför straffområdet.

När matchklockan stod på sjuttio gjorde även Oscar Pettersson mål. BP:s fjärde mål i matchen och Oscars sjätte. Det blev matchens sista mål och slutresultatet 4-1 tar BP upp till en 4:e plats i Superettan efter 8 omgångar.

Nästa vecka på måndag väntar en tuff utmaning borta mot serieledarna Halmstads BK.

BP – Östersunds FK
4-1 (1-1): 1-0 Nikola Vasic 21′, 1-1 Yannick Adjoumani, 2-1 Självmål 48′, 3-1 Samuel Leach Holm 55′, 4-1 Oscar Pettersson 70′.

BP:s laguppställning
Olsson – Jelassi (Almqvist), Frej, Sögaard, Krusnell (Abrahamsson) – Maripuu – Pettersson (Odefalk), Sandberg Magnusson, Leach Holm, Cosic (Rashidi) – Vasic (Hellquist).