BP på fjärde plats i Skandinaviska Mästerskapen för U18

BP på fjärde plats i Skandinaviska Mästerskapen för U18

Share

BP på fjärde plats i Skandinaviska Mästerskapen för U18

BP stod för två starka insatser under den sista matchhelgen i Skandinaviska Mästerskapen för U18-lag. Efter seger i fredags mot IFK Göteborg, 2-1, säkrades andra plats i gruppspele ...

BP stod för två starka insatser under den sista matchhelgen i Skandinaviska Mästerskapen för U18-lag. Efter seger i fredags mot IFK Göteborg, 2-1, säkrades andra plats i gruppspelet och därmed match om tredjepris, där blev det dock förlust efter straffar mot IF Elfsborg. 

Hela turneringen vanns av danska Esbjerg som vann finalen mot FC Midtjylland efter straffar. Hela turneringen var jämn och trots den heldanska finalen kan även noteras att turneringens tredje danska lag, FC Köpenhamn, slutade på åttonde plats i Skandinaviska Mästerskapen.

För BP blev det en helsvensk avslutningshelg. I gruppspelet återstod att möta IFK Göteborg, där vinnaren var enda lag som kunde utmana FC Midtjylland om gruppseger. BP lyckades, efter vissa om och men, vinna med 2-1 efter mål av Adam Groundstroem och Fredrik Hammar.

Då FC Midtjylland vann mot Viking Stavanger och därmed gruppen väntade match om tredjepris för BP. På andra sidan väntade IF Elfsborg och matchen mellan de två seriesegrarna i U19 Allsvenskan Norra och Södra blev precis så jämn som den objektive skulle kunna tro. Elfsborg leder länge med 1-0, på bara en minut ska dock BP vända när Fredrik Hammar sätter både 1-1 och 2-1. I slutminuterna lyckas dock Elfsborg kvittera till 2-2 och matchen går till straffar. Straffläggningen är jämn och avgörs i sista sparken när Victor Fors slår sin straff i insidan av stolpen, men tyvärr inte in i mål. BP därmed fyra i Skandinaviska Mästerskapen 2017 och kan lägga den meriten till listan med seriesegern i U19 Allsvenskan Norra och segern i Ligacupen i våras som fina intecknar för 2017 års säsong.