BP nominerat till Svenska Jämställdhetspriset 2020

BP nominerat till Svenska Jämställdhetspriset 2020

Share

BP nominerat till Svenska Jämställdhetspriset 2020

BP har som enda idrottsförening nominerats till Svenska Jämställdhetspriset 2020. Priset delas ut av Forum Jämställdhet i samband med konferensen i Jönköping 5-6 februari 2020.- J ...

BP har som enda idrottsförening nominerats till Svenska Jämställdhetspriset 2020. Priset delas ut av Forum Jämställdhet i samband med konferensen i Jönköping 5-6 februari 2020.
– Jag hoppas att denna nominering kan vara något som stärker idrotten i att se hur viktigt ett arbete med jämställdhet & jämlikhet är, säger Charlotte Ovefelt, Jämställdhetsstrateg i BP

Text: Peter Appelquist Foto: Erik Bjernulf

– Jag är på konferens med Riksidrottsförbundet idag med ca 150 deltagare och några som sett att vi är nominerade betonar att det är mycket svårare att arbeta med dessa frågor inom idrotten än någon annanstans. Alla tror att idrotten är för alla och är inkluderande. Många hoppas att vi i BP går långt i denna nominering, men de flesta tror att idrotten ”är hemma redan”.
– Hoppas juryn kan ta idrotten ett steg längre i denna process.

Forum Jämställdhet ansvarar för insamlingen och den initiala bedömningen av nomineringarna. Varje bidrag bedöms utifrån ett antal kriterier och meriter, så som effekt, långsiktighet och grad av nytänkande. I november presenteras de tio bidrag som gått vidare i processen, och i början på december utses fem finalister. En extern jury utser sedan vinnaren. 

Svenska Jämställdhetspriset är en nationell utmärkelse som varje år delas ut till en aktör som aktivt arbetar för ett mer jämställt samhälle. Syftet med priset är att lyfta och hylla goda exempel på arbete med jämställdhetsintegrering. I år har vi tagit emot rekordmånga 61 bidrag från olika branscher och platser i Sverige.

Vinnaren av Svenska Jämställdhetspriset presenteras på Forum Jämställdhet, Sveriges största jämställdhetskonferens som äger rum den 5-6 februari 2020 i Jönköping. Priset kommer att delas ut av Jämställdhetsmyndighetens generaldirektör Lena Ag.