BP med och spelar mixed-serie
Truppen som representerade BP Foto: Cristian Paredes

BP med och spelar mixed-serie

Share

BP med och spelar mixed-serie

BP är en av fem klubbar i Stockholmsområdet som startat mixed-lag, som vid fyra tillfällen kommer att matcha varandra. Tjejer och killar födda 06 spelar 9-mot-9 tillsammans mot an ...

BP är en av fem klubbar i Stockholmsområdet som startat mixed-lag, som vid fyra tillfällen kommer att matcha varandra. Tjejer och killar födda 06 spelar 9-mot-9 tillsammans mot andra mixade lag.

I helgen var det premiär för initiativet med matchspelande med mixed-trupper som stöds av Stockholms Fotbollförbunds 50/50-fond. BP var en av de fem föreningar som deltog i initiativet att spela med trupper bestående av både killar och tjejer. Med fem tjejer och fyra killar på planen spelar lagen dubbla möten mot varandra och kommer att göra det vid ytterligare tre tillfällen.
– Det är ett jättebra initiativ, för både killar och tjejer. Spelarna kanske inte träffar varandra så mycket annars, utan spelar och tränar var för sig. Nu får de chansen att lära känna varandra både på och utanför planen, säger Mikael Priks, en av lagets ledare.

De första matcherna spelades på Skarpnäcks Sportfält under helgen och kommer sedan att spelas på andra fotbollsplaner runt om i Stockholmsområdet.
– Vi var en av klubbarna som fick förfrågan om att vara med och tackade ja. Vi tycker att det är bra för både tjejerna och killarna att spela tillsammans, säger Priks. 

Mixed-matcherna tillhör ingen serie där poäng och tabellplaceringar räknas, utan fokus ligger på fotbollsutbildning. De andra lagen som medverkar är Boo FF, Hammarby IF, Stureby SK och Täby FK.