BP i samarbete med FK Bromma

BP i samarbete med FK Bromma

Share

BP i samarbete med FK Bromma

BP och FK Bromma fördjupar sitt samarbete. De båda Västerortsklubbarna har sedan länge haft en dialog kring fotbollsplaner och träningstider i Västerort och nu utvecklas samarbetet ...

BP och FK Bromma fördjupar sitt samarbete. De båda Västerortsklubbarna har sedan länge haft en dialog kring fotbollsplaner och träningstider i Västerort och nu utvecklas samarbetet ytterligare kring juniorlagen. BPs kunskap och erfarenhet kommer att överföras till FK Bromma som bygger en ny struktur för juniortrupper på pojksidan. På sikt är planen att även implementera samarbetet på flicksidan.
– En unik möjlighet för fotbollen i Västerort att genom samarbete ta nästa steg i utvecklingen, säger Mikael Sörnäs Chef Ungdom & Akademi i BP.

I västra Stockholm bor det hundratusentals människor och längs med tunnelbanans gröna linje mot Hässelby Strand växer många barn upp med viljan och drömmen att bli fotbollsspelare. Den som är målmedveten ska kunna erbjudas spel i seniorlag. I dagens serieuppbyggnad har BP två seniorlag, ett på herrsidan och ett på damsidan.
– Jag är oerhört stolt och glad att vi kan fortsätta arbetet med att skapa förutsättningar för att fler unga ska kunna spela fotboll längre upp i åldrarna och på en adekvat nivå. Bra samarbeten mellan föreningarna i Västerort är väldigt viktigt och jag hoppas att fler föreningar är intresserade av att vara med i det här samarbetet, säger Henrik Nilsson, Klubbdirektör i BP.
– BP är en stor förening i Västerort och för att få föreningsverksamhet att fungera måste det ske samarbete mellan föreningarna, särskilt när det finns en så stor förening som BP i närheten, säger Mikael Lutto, styrelseordförande i FK Bromma.
– Jag tror mycket på att den stora föreningen finns med och hjälper den mindre klubben, samtidigt ger det möjligheter för fler ungdomar att spela fotboll och den föreningsgemenskap vi vet ger vinster för hela samhället.

Målet med samarbetet mellan BP och FK Bromma är att fler klubbar i Västerort på sikt spelar i U16, U17 och U19 Allsvenskan. Spelare från BPs verksamhet i J16, J17 och J19 blir fundamentet i den nya U-lagsstrukturen i FK Bromma. Därmed dubblas produktionen av elitspelare i den viktiga övergången från junior till senior.
– I ett längre perspektiv ska detta system och struktur givetvis expanderas till flicksidan, säger Mikael Sörnäs, Chef Ungdom & Akademi i BP. 
– Även i yngre åldrar finns samma problem med flera lag i BP som är kapabla att spela i en högre division men inte får på grund av att en förening endast får ha ett lag per serie.

Första målet är att FK Brommas herrlag spelar sig upp i division 4 och att FK Bromma har lag i U16, U17 och U19 Allsvenskan inom tre år. Dessutom får ambitiösa tränare, som vill känna på junior- och seniortränarrollen, göra det i en klubb som har ett uttalat samarbete och gemensamt intresse med BP. FK Brommas seniorlag skall vara en plats där unga talanger från FK Bromma och BP tidigt skall kunna få känna på seniorfotboll samtidigt som de spelar i U16, U17 eller U19.
Vi kommer även att se om det är möjligt att genomföra en SEF-certifiering av FK Bromma med hjälp av BPs plattform, säger Henrik Lannerhjelm, styrelseledamot i FK Bromma.