BP Fotboll inleder nattvandring tillsammans med partners för att bidra i samhället

BP Fotboll inleder nattvandring tillsammans med partners för att bidra i samhället

Share

BP Fotboll inleder nattvandring tillsammans med partners för att bidra i samhället

BP Fotboll tillsammans med Vällingby Centrum startar nattvandring i samråd med Stockholms stad, lokala polisen Vällingby och McDonalds Vällingby.  – Vi är glada att vi kan ...

BP Fotboll tillsammans med Vällingby Centrum startar nattvandring i samråd med Stockholms stad, lokala polisen Vällingby och McDonalds Vällingby. 

– Vi är glada att vi kan göra detta samarbete med BP och deras organisation. Det kommer att bidra till en tryggare miljö i och runt Vällingby Centrum, säger Ann Skärlind, Centrumledare Vällingby Centrum.

För att främja en lugnare kvällsmiljö satsar BP nu på yngre personer som med stöd från polisen ska börja nattvandra. Nattvandringen kommer att ske främst runt Vällingby Centrum och Hässelby Gård.

– Ett av BP:s långsiktiga mål är att vara en samhällsaktör även vid sidan av fotbollen för de ungdomar som finns i vårt område. Vi tror och litar på våra ungdomar i Mötesplats Västerort, dessutom känner de till både området och människorna väl. De är en självklarhet för BP att ta ansvar lokalt och därmed bidra till en positiv samhällsutveckling. Tillsammans med våra lokala partners har vi ett ansvar och när vi är fler som engagerar oss kan vi göra skillnad på riktigt, säger Stina Jansson, Affärschef BP.

BP driver idag ett av idrottssveriges största samhällsprojekt: 

Mötesplats Västerort grundades 2017 med syftet att minska utanförskap och med hjälp av fotbollen förbättra integrationen i samhället. Idag drivs verksamheten tillsammans med Hässelby-Vällingby stadsdelsförvaltning. 

2017 var Nattfotbollen den enda CSR-aktivitet som fanns, medan idag sysselsätter BP och Mötesplats Västerort med sina 5 verksamheter i snitt 90 deltagare i veckan. 

Nattfotbollen är idag vår största verksamhet och aktiverar ett hundratal ungdomar varje helg året om. Deltagarna är allt mellan 6-29 år och varje fredag och lördag spelas de oändligt med matcher i Grimstatältet. 

Öppenfotboll-verksamheten riktar sig till tjejer som inte är föreningsaktiva eller tidigare provat på fotboll. Syftet är att ge tjejer möjligheten att prova på fotboll på sina villkor.

Efter Skolan är en ledarstyrd och strukturerad fritidsverksamhet med syfte att främja utbildning, arbete, körkort och personlig utveckling för målgruppen 16-29 år.

Första Jobbet erbjuder unga vuxna mellan 16-29 år möjligheten att få sina första arbetslivserfarenheter hos BP. Syftet med verksamheten är att ge ungdomar en möjlighet att komma in på arbetsmarknaden och få så viktiga arbetslivserfarenheter. 

Vill du läsa mer om Mötesplats Västerort besök www.motesplatsvasterort.se
Vid frågor kontakta Stina Jansson, Affärschef BP 0720776088 stina.jansson@bpfotboll.se