BP fortsatt serieledare efter ny seger

BP är fortsatt i serieledning efter seger med 3-0 hemma mot Varbergs BoIS som lördagsunderhållning på Grimsta. Rivstarten med 2-0 redan efter nio minuters spel räckte hela vägen ti ...

BP är fortsatt i serieledning efter seger med 3-0 hemma mot Varbergs BoIS som lördagsunderhållning på Grimsta. Rivstarten med 2-0 redan efter nio minuters spel räckte hela vägen till tre nya friska poäng.

Återigen fick vi se en smakstart för BP. Klockan har precis passerat tre minuters spel när Johan Falkmar nås av lång boll på högerkanten. Falkmar släpper bollen till Christopher Brandeborn som vänder runt inne i straffområdet och slår en hård och låg passning rakt på Viktor Gyökeres fot, som smäller in bollen i öppet mål.

Tre minuter senare är det nära igen när Kevin Kabran utnyttjar ett misstag i Varberg-försvaret. Fri med målvakten tappar dock Kabran bollen precis när han passerat målvakten. Med lite mer tur hade vi noterat Kevin Kabrans sjätte mål i Superettan 2017.

Smakstarten fortsatte och när klockan närmar sig nio minuters spel så är det äntligen dags för Tim Söderström att noteras i målprotokollet. Efter ribbträffen senast har vi längtat på nästa läge och idag kom det efter att Johan Falkmar hittat Markus Gustafsson inne i straffområdet, den här gången går passningen bakåt, rakt på Tim Söderström som avlossar ett lågt, pressat skott utom räckhåll för Varberg-målvakten.

BP bjuder genomgående på hög press och låter inte Varberg få kontroll på ett eget spel. Noterbart är att BP-fostrade Joakim Lindner var klart framträdande i Varberg.

Den höga pressen och BPs fina spel gör att Varberg under långa stunder har samtliga tio utespelarna långt ner på egen planhalva, för att på något vis lyckas stoppa BP. Chanser fortsätter dock komma, efter tjugo minuter har målsugne Kevin Kabran en nick i ribban.

Brandeborn var även han målsugen i den första halvleken. Med knappa halvtimmen spelade skjuter han ett fräsande skott som smiter strax över ribban. Fem minuter senare är Tim Söderström näst på tur att försöka, en frispark från Markus Gustafsson slås med precision och prickar Söderströms fot, skottet smiter dock över målet.

BP fortsätter trolla med bollen hela vägen in i pausvilan. Med fem minuter kvar är det dans i Varbergs straffområde, återigen är det Kabran som är nära att göra mål, men avslutet strax över. De få gånger Varberg hotar offensivt så är Budomir Janosevic stabiliteten själv och avstyr eller plockar ner inspelen. 2-0 i halvtid är klart välkommet och speglar matchbilden.

Andra halvlek öppnar med ett lite mer offensivt Varberg, men även lite fulare. Först tacklas Janosevic i ett upphopp, strax därefter brottar Oliver Silverholt ner Christopher Brandeborn som var på väg förbi. Ett tilltag som nog, om det skett lite längre in på Varbergs planhalva, kunnat resultera i ett rött kort.

Varberg spelar dock inte bara tufft utan skapar även en del hörnor i inledningen av andra halvlek. BP ägnar sig främst åt snabba omställningar, en konstform laget också behandlar bra, dock utan mål.

BP spelar kontrollerat, men offensivt är det lite för smånätt och omständligt, BP har möjlighet att spela ut och gör det, men istället för avslut kommer någon eller några passningar för mycket. Tim Söderström är på riktigt glatt spelhumör och bland annat åker han slalom genom Varberg-försvaret, han kommer dock lite för nära målvakten som kan ta hand om bollen.

Matchens tempo faller i takt med att klockan tickar på och BP slappnar av, stundtals lite för mycket och Varberg tillåts komma till avslut. Det blir dock inte farligt.

Det avgörande och BPs tredje mål ska komma. En snabb omställning ger ett samarbete mellan Jacob Ortmark och Viktor Gyökeres som landar i att Ortmark är ensam med Joakim Wulff i Varbergs-målet och gör inget misstag från nära håll. 3-0 till BP med bara minuter kvar. Strax därefter är Jacob Stensson nära att noteras för sitt första mål i seniortröjan.

Noterbart är att BP håller nollan för första gången på fyra matcher, efter tre raka matcher med insläppt mål.