Andreas Engelmark till Columbus Crew
Lycka till i MLS, Andreas Engelmark

Andreas Engelmark till Columbus Crew

Share

Andreas Engelmark till Columbus Crew

I somras lämnade Andreas Engelmark rollen som Akademichef Pojk i BP för att flytta till USA och där jobba i akademin i MLS-klubben Columbus Crew. Nu är några månader av visumstrul ...

I somras lämnade Andreas Engelmark rollen som Akademichef Pojk i BP för att flytta till USA och där jobba i akademin i MLS-klubben Columbus Crew. Nu är några månader av visumstrul löst, varför arbetet i Columbus Crew kan inledas på allvar för Engelmark.
– Det har varit en dröm att jobba i ett annat land, säger Engelmark till IFBP.se.

Andreas Engelmark började sin BP-resa redan som 6-åring i Knatteskolan och tidigt var det tränarrollen som lockade. Både som individuell tränare för spelare som Ludwig Augustinsson och Simon Tibbling, men även som huvudansvarig för flera lag, exempelvis ett längre arbete med Pojkar födda 1999. 2016 tog Engelmark över som Akademichef Pojk efter Thorlákur Árnason.
– BP är klubben för mig och målsättningen är att återvända, säger Engelmark.
– Jag har fått en fin möjlighet att testa mina vingar i ett annat land och en annan miljö som jag tror kommer vara lärorik för mig.

BPs som förening känner stor stolthet och tacksamhet över det arbete Andreas Engelmark lagt ner och att han nu får möjlighet att bära BP-fanan ut i världen.
– Det här ligger helt i linje med vår ambition i att alla som jobbar på BPs Sportkontor ska vara eftertraktade att anställa, förklarar Henrik Nilsson, Klubbdirektör BP.
– Vi är stolta över att Andreas får den här chansen och önskar självklart stort lycka till i Columbus, men även välkommen hem till BP när det är dags.

Sedan i augusti är Roger Palmgren Akademi Chef Pojk, dessutom har Mikael Sörnäs klivit in som Koordinator för Ungdom och Akademi i BP.