Amadeus Sögaard lämnar BP

Amadeus Sögaard lämnar BP

Share

Amadeus Sögaard lämnar BP

Vid årsskiftet gick kontraktet med BP ut för Amadeus Sögaard. Under helgen blev det officiellt att han skrivit på ett kontrakt med IFK Norrköping och därför räknar vi bort honom f ...

Vid årsskiftet gick kontraktet med BP ut för Amadeus Sögaard. Under helgen blev det officiellt att han skrivit på ett kontrakt med IFK Norrköping och därför räknar vi bort honom från vår trupp.
– Amadeus har stått för en imponerande utveckling hos oss och varit viktig för oss. Han flaggade tidigt för att han ville testa en ny utmaning i sin karriär. Han har under vintern tränat med oss samtidigt som han tittat på andra möjligheter. Nu blev det Norrköping och vi får önska honom lycka till framåt, säger sportchef Philip Berglund.

Amadeus Sögaard började spela fotboll i BP:s Knatteskola och tog sig hela vägen genom vår akademi. Ofta bar han kaptensbindeln i unga år, något som även upprepades i herrlaget i de matcher ordinarie lagkapten saknades. Under två säsonger tillhörde Sögaard IK Frej i Superettan innan han återvände till BP inför säsongen 2020. Han inledde med en skadedrabba d första säsongen, men blev sedan ordinarie och har endast missat matcher på grund av avstängning under sin tid i vårt herrlag. Han hann noteras för 103 tävlingsmatcher i vårt herrlag, plus mängder av matcher på alla nivåer inom vår akademi.