Alexander Lundin lämnar BP
Foto: Erik Bjernulf

Alexander Lundin lämnar BP

Share

Alexander Lundin lämnar BP

Målvakten Alexander Lundin lämnar herrtruppen. Under helgen som passerat gick flytten hem till Blekinge för nästa steg i livet och karriären.– En fantastisk lagkamrat som var ...

Målvakten Alexander Lundin lämnar herrtruppen. Under helgen som passerat gick flytten hem till Blekinge för nästa steg i livet och karriären.
– En fantastisk lagkamrat som varit en viktig del av vårt arbete de senaste säsongerna, säger sportchef Philip Berglund.

Lundin kom till BP inför säsongen 2020 och varit starkt delaktig i de dubbla topplaceringarna i Ettan Norra 2020 och 2021, samt som del av lagt som vann Superettan 2022. 

– Alex har stått många matcher och gjort det bra. I omkädningsrummet och på träning har han dessutom varit ett föredöme. Först på plats, noggrann och tar hand om de yngre, säger Philip Berglund.

Med rötterna i Blekinge vänder nu familjen Lundin hem. Den treåriga sejouren i BP:s målvaktsställ är därmed till ända.

– Vi vill tacka Alexander för insatserna och önskar lycka till i vad som väntar härnäst. Vi är glada över att ha fått jobba med honom de senaste säsongerna, säger Philip Berglund.

Utöver BP har Lundin även representerat Nättraby GoIF, Mjällby AIF, Husqvarna FF, Falkenbergs FF, Västerås SK och Akropolis IF. På meritlistan finns matcher i Allsvenskan, Superettan och Ettan samt Svenska Cupen. 2011 spelade Lundin även i P19-landslaget vid ett tillfälle.