Vaila Barsley klar för BP

Vaila Barsley klar för BP

Share

Vaila Barsley klar för BP

BP signerar den rutinerade brittiska försvararen Vaila Barsley, 34. Vaila kommer senast ifrån nio raka säsonger i Eskilstuna United DFF. BP förstärker defensiven ytterligare in ...

BP signerar den rutinerade brittiska försvararen Vaila Barsley, 34. Vaila kommer senast ifrån nio raka säsonger i Eskilstuna United DFF.

BP förstärker defensiven ytterligare inför debutsäsongen i Damallsvenskan. Klubben har nu gjort klart med Vaila Barsley som har gjort 138 damallsvenska matcher samt spelat EM med Skottland 2017.

Född i England med en skotsk mamma tillbringade Vaila Barsley sina ungdomsår i Norwich City och storklubben Arsenal FC. Vaila flyttade sedan till USA för spel på college för St. John’s University. Vaila spelade även ett år på Island innan hon år 2013 kom till Sverige och Eskilstuna United DFF i Elitettan. Hennes första år i klubben vann Eskilstuna Elitettan och därefter blev det åtta år med klubben i OBOS Damallsvenskan för Vaila.

Vaila har nu skrivit på för BP och gjorde redan sin första träning med laget i tisdags.

– Jag har pratat med flera personer inom BP och klubben har en tydlig målsättning att hålla sig kvar i Damallsvenskan. De vill inte bli ett jojo-lag som åker upp och ner. Dessutom jobbar klubben mycket med jämställdhet mellan dam- och herrlag vilket jag tycket är så viktigt nu när vi går vidare mot framtiden så att säga. Så jag är väldigt exalterad på att få komma ut på planen och lära känna spelarna för att se vad vi kan uppnå i år, säger Vaila Barsley om vad hon fått för första intryck av BP.

Se en längre intervju med Vaila på vår Youtube ”BP Media”.

– Vaila är en spelare med mycket erfarenhet från spel i Damallsvenskan som dessutom bidrar med ett bra huvudspel, säger Staffan Jacobsson, Sportchef Dam.

Text & bild: Philip Kämpe