Olof Mellberg och Azrudin Valentic lämnar BP
Foto: Erik Bjernulf

Olof Mellberg och Azrudin Valentic lämnar BP

Share

Olof Mellberg och Azrudin Valentic lämnar BP

Efter två mycket framgångsrika år, med raka serieavancemang, först till Superettan och därefter till Allsvenskan, har Olof och ”Vali” bestämt sig för att inte förlänga sina respekt ...

Efter två mycket framgångsrika år, med raka serieavancemang, först till Superettan och därefter till Allsvenskan, har Olof och ”Vali” bestämt sig för att inte förlänga sina respektive avtal med klubben.

– BP går ut med denna information när beslut nu är fattade, både i syfte att undvika ryktesspridning, men framförallt för att visa uppskattning för de insatser och resultat som Olof och Azrudin har presterat tillsammans i BP. Det är en exceptionell prestation som laget har gjort. Vi kan därför bara rikta ett stort tack till både Olof och Vali, och återkommer i nästa steg lite längre fram med information om vilka tränare som kommer att leda BP i Allsvenskan 2018 och framåt, säger Daniel Majstorovic, Sportchef Herr.

– Jag är väldigt glad och stolt över det arbete vi gjort under min tid i BP. Det var en utmanande uppgift att ta sig an när vi för två år sedan började resan mot Allsvenskan. Vi ville växla upp sportsligt och i första hand ta klubben tillbaka till Superettan, samtidigt som de ekonomiska förutsättningarna var tuffa. Tack vare grymma spelare och ledare så lyckades vi ändå vinna Division 1 Norra och Superettan inom loppet av två år. En unik prestation i svensk fotbollshistoria som jag kommer att minnas med stolthet. Ett extra stort tack till min vän och arbetskamrat Vali för ett fantastiskt samarbete. Förutom spelare och ledare så vill jag även tacka Sportkontoret som jobbar hårt för att hela tiden utveckla föreningen och hjälper till att skapa en trivsam arbetsmiljö på Grimsta. Jag har haft en väldigt bra tid i BP men känner mig nu redo att anta nya utmaningar, säger Olof Mellberg.

– Jag och Olof har haft ett unikt samarbete. BP är en mycket välorganiserad klubb, och vi har hela tiden haft de bästa förutsättningarna för att fullt ut kunna fokusera på fotbollsverksamheten, vilket har gett resultat. Redan från början har vi arbetat som en allsvensk klubb. När det nu står klart att det inte blir någon fortsättning som tränare tillsammans, har jag fattat beslut om att lämna BP. Jag vill därför passa på att rikta ett stort tack till alla personer i och runt BP för två fantastiska år. Alla ledare, spelare och hela organisationen i BP runt omkring, säger Azrudin Valentic.