Michelle Rojas Flores och Mathilda Lindström lämnar BP

Michelle Rojas Flores och Mathilda Lindström lämnar BP

Share

Michelle Rojas Flores och Mathilda Lindström lämnar BP

Två stycken spelare som fått sin fotbollsfostran i BP lämnar klubben. Michelle Rojas Flores och Mathilda Lindström flyttar vidare inför nästa år. Michelle Rojas Flores har spel ...

Två stycken spelare som fått sin fotbollsfostran i BP lämnar klubben. Michelle Rojas Flores och Mathilda Lindström flyttar vidare inför nästa år.

Michelle Rojas Flores har spelat i BP sedan barnsben och som 17-åring gjorde ”Mich” 22 matcher under BP:s första säsong i Elitettan 2014. Säsongerna 2015 och 2016 spenderades i Bollstanäs SK innan Michelle återvände till BP inför 2017. Den säsongen blev det sju mål på elva matcher innan ”Mich” exploderade år 2018 när hon nätade 19 gånger och vann skytteligan i Division 1 Södra Svealand. Det var även året då BP vann kvalet till Elitettan och återvände till Sveriges näst högsta serie. Under 2019, 2020 och 2021 gjorde ”Mich” totalt 63 matcher i Elitettan och 16 mål. I år gjorde Michelle även fem mål på BP:s två matcher i Svenska Cupen när damlaget för första gången någonsin avancerade till gruppspelet av Svenska Cupen. Nu lämnar ”Mich” BP och går vidare i karriären. Totalt blev det 124 tävlingsmatcher för ”Mich” i BP-tröjan.

Redan som tonåring debuterade Mathilda Lindström i BP:s damlag. Året var 2015 och den säsongen blev det 15 matcher i Division 1 samt en match i Svenska Cupen för ”Matte”. Hon gjorde även fyra mål i sin debutsäsong. Därefter flyttade Mathilda till USA för spel på college men år 2019 återvände hon till Sverige och BP när föreningen var nykomlingar i Elitettan. Den säsongen blev det tio matcher och ett mål för den löpvilliga anfallaren. Säsongen 2020 gjorde ”Matte” 22 framträdanden i Elitettan och hon hittade nätet fyra gånger. Hon nätade även en gång i Svenska Cupen på två matcher. År 2021 blev Mathildas främsta säsong målmässigt då hon gjorde fem mål i Elitettan och ett mål i Svenska Cupen. Mathildas sejour i BP är nu över för den här gången. Det blev 73 tävlingsmatcher för ”Matte” i BP:s damlag.

– Vi tackar ”Matte” och Michelle för åren som varit, såväl i Dam som i Dam-U. Båda har bidragit oerhört på och utanför planen, med mål och assist samt härliga personligheter. Vill även önska dem lycka till i framtiden., säger Staffan Jacobsson, Sportchef Dam.

BP riktar ett stort tack till Michelle och Mathilda för alla deras år i klubben och önskar dem all lycka till i framtiden.

Text: Philip Kämpe
Foto: Henke Råssmo