Jacob Ortmark lämnar BP

Jacob Ortmark lämnar BP

Share

Jacob Ortmark lämnar BP

Mittfältaren Jacob Ortmark lämnar BP efter fem säsonger i herrlaget, men ytterligare mängder av år i föreningen. Ortmark debuterade redan i augusti 2014 och har varit med under res ...

Mittfältaren Jacob Ortmark lämnar BP efter fem säsonger i herrlaget, men ytterligare mängder av år i föreningen. Ortmark debuterade redan i augusti 2014 och har varit med under resan genom seriesystemet som BPs herrlag gjort.
– Jacob har alltid gett allt i den rödsvarta tröjan och vi önskar honom stort lycka till i kommande utmaningar, säger Roberth Björknesjö, Manager Herr i BP.

Foto: Erik Bjernulf

Ortmark kom till BP i de tidiga tonåren från moderklubben IFK Stocksund. Efter att ha imponerat i akademin fick Ortmark chans till debut i Allsvenskan 2014 då han byttes in mot Djurgårdens IF i matchens 77:e minut då han ersatte Pontus Åsbrink. ortmark har sedan dess följt herrlaget genom Superettan, Division Ett Norra, Superettan och tillbaka till Allsvenskan. Säsongerna 2016 och 2017 ökade antalet spelade matcher rejält och därmed även målproduktionen. Säsongen 2017 spelade Ortmark 20 av matcherna i Superettan och bidrog till att laget tog klivet upp i Allsvenskan. 2018 blev speltiden mindre och andra halvan av säsongen tillbringades på lån hos Gefle IF, i Gefle blev det mål och seger i första matchen.

För kreative Ortmark väntar nu nya utmaningar och föreningen vill önska Jacob all lycka i kommande utmaningar.
– Jag är tacksam till alla tränare och för alla vänner jag fått under åren och tar med mig allt i framtiden, hälsar Ortmark.