Inför AIK – BP

Inför AIK – BP

Share

Inför AIK – BP

BP tar sig an en kortare resa till grannkommunen Solna för match mot AIK söndag 22 juli 15.00. BP har fått med sig en bra träningsvecka och går in i matchen med flera träningspass ...

BP tar sig an en kortare resa till grannkommunen Solna för match mot AIK söndag 22 juli 15.00. BP har fått med sig en bra träningsvecka och går in i matchen med flera träningspass på gräs i benen. 

Text: Peter Appelquist
Foto: Henke Råssmo

BP kommer till match utan Gustav Sandberg Magnusson som drog på sig sin tredje varning för säsongen i senaste matchen och är därmed avstängd i söndagens match. I truppen saknas ännu Petar Petrovic och Mohanad Jeahze på grund av skador. Ludvig Öhman klev av tidigt mot IK Sirius föregående helg och är osäker till matchen. Övrig trupp ska vara uttagningsbar.

Resultatmässigt har BP haft motgångar sedan Allsvenskan startade upp igen efter VM-uppehållet med dubbla förluster mot Dalkurd FF och IK Sirius. BP ligger kvar på kvalplats efter tretton spelade matcher, med bra kontakt med lagen strax framför. Efter söndagens match mot AIK och kommande helgs match mot IFK Göteborg vänder serien när vi kommit halvvägs.

Motståndare
AIK kommer senast från en tuff kvalomgång till Europa League mot irländska Shamrock Rovers. I torsdag blev det förlängning hemma på Friends Arena, där AIK lyckades vinna med uddamålet. I Allsvenskan har AIK gått starkt och är efter tretton omgångar det enda laget som inte förlorat i Allsvenskan 2018. Tidigare BP-spelare och -tränaren Rikard Norling gör sin andra sejour som huvudtränare i AIK och har lyckats bygga ett lag som har flera alternativ att nyttja.

I spelartruppen kan vi notera en del BP-kopplingar såsom de båda sommarförvärven Panos Dimitriadis (i BP 2013) och Heradi Rashidi (U19-spelare i BP till 2014). I truppen som gick in i säsongen 2018 noterar vi även Rasmus Lindkvist, Stefan Silva och Oscar Linnér med ungdomsår i BP samt målvakten Budimir Janosevic som stod för ett fint år i BP 2017.

Allsvenskan
AIK – BP
söndag 22 juli 15.00
Friends Arena

Publikinformation

Biljetter säkras snabbast via AIKBiljett.se

Matchen direktsänds via CMores kanaler samt CMore.se