BP till kval efter storseger

BP satte högsta fart direkt och trots missade chanser i inledningen kom målen tillslut. BP besegrar Trelleborgs FF med 3-0 och säkrar därmed kvalplatsen för att jaga nytt kontrakt ...

BP satte högsta fart direkt och trots missade chanser i inledningen kom målen tillslut. BP besegrar Trelleborgs FF med 3-0 och säkrar därmed kvalplatsen för att jaga nytt kontrakt i Allsvenskan 2019.

Text: Peter Appelquist

Full fart satte BP, men kanske särskilt Jack Lahne. Hade marginalerna varit med så hade Lahne gjort två mål redan innan klockan passerat tre minuter. Ytorna fanns och BP gick på knock. Det var dock inte Jack som skulle inleda målskyttet, istället är det en för Trelleborg olycklig hemåtnick som Marko Johansson i målet inte kan nå. Slumpartat, men något som verkligen lättade på BPs axlar.

Kort senare löper sig Jack Lahne återigen fri och den här gången är avslutet distinkt och bra – 2-0 BP och Jack noteras för sitt fjärde mål för säsongen, assisterad av Christopher Brandeborn som slog en utsökt passning i djupled. BP håller ett fast grepp om första halvlek och håller fortsatt nollan.

I andra halvlek kliver Trelleborg fram en del och skapar en del chanser, en frispark studsar i ribban och samtidigt som Dalkurd FF tagit ledningen mot GIF Sundsvall på bortaplan så känns det lite nervigt, vid sidan av planen. På planen fortsätter BP jobba på och när Markus Gustafsson prickskjuter in 3-0 med tjugo minuter kvar så är de tre poängen säkrade.

BP slutar därmed på 14:e plats i Allsvenskan 2018. Det innebär att BP ställs mot AFC Eskilstuna i ett dubbelmöte där vinnaren får spela i Allsvenskan 2019. Första matchen spelas på Tunavallen i Eskilstuna torsdag 22 november 19.00 och returen spelas hemma på Grimsta söndag 25 november 14.45.