Axel Wallenborg tillbaka i BP – Lånas in
Foto: Erik Bjernulf

Axel Wallenborg tillbaka i BP – Lånas in

Share

Axel Wallenborg tillbaka i BP – Lånas in

BP adderar en egenfostrad produkt till truppen för att förstärka laget inför den andra halvan av Superettan. 20-årige Axel Wallenborg ansluter från Djurgårdens IF på lån. Född ...

BP adderar en egenfostrad produkt till truppen för att förstärka laget inför den andra halvan av Superettan. 20-årige Axel Wallenborg ansluter från Djurgårdens IF på lån.

Född i december 2001 flyttade Axel till BP när han var liten för att fortsätta sin fotbollsutbildning i BP P01-1. Därifrån började Axel resan uppåt i föreningen och den 21 augusti 2019 debuterade Axel i A-laget när BP ställdes mot Gottne IF i Svenska Cupen. Året därpå slog Axel igenom på seniornivå när han spelade 22 matcher för BP i Ettan Norra. Efter säsongen 2020 såldes Axel till Djurgårdens IF i Allsvenskan där skador tyvärr hållit Axel utanför planen en del. Under våren denna säsong har Axel varit utlånad till IFK Haninge i Ettan Norra där han spelat i lagets samtliga matcher hittills.

Nu återvänder vänsterbacken till BP i Superettan. BP är överens med Djurgårdens IF om ett låneavtal för Axel som börjar gälla fr.o.m. den 15 juli 2022 och sträcker sig till den 31 december 2022.

BP välkomnar glädjande Axel tillbaka till Grimsta och ser fram emot att se honom i den rödsvarta tröjan igen!