Alice Ahlberg klar för BP

Alice Ahlberg klar för BP

Share

Alice Ahlberg klar för BP

BP inleder direkt truppbygget inför Damallsvenskan nästa år. Nu har 26-åriga mittfältaren Alice Ahlberg skrivit på för BP. Alice Ahlberg har de två senaste säsongerna spelat i ...

BP inleder direkt truppbygget inför Damallsvenskan nästa år. Nu har 26-åriga mittfältaren Alice Ahlberg skrivit på för BP.

Alice Ahlberg har de två senaste säsongerna spelat i Älvsjö AIK i Elitettan. Den största delen av hennes fotbollsfostran har Alice dock fått i Boo FF som är hennes moderklubb. Säsongerna 2014 till 2018 spelade Alice 103 matcher och gjorde 47 mål för Boo FF:s damlag i Division 1 Södra Svealand. Säsongen 2018 var året BP vann Division 1 Södra Svealand, då kom Alice tvåa i skytteligan med 17 mål på 19 matcher. Bara BP:s Michelle Rojas Flores gjorde fler.

Som central mittfältare i Älvsjö AIK har Alice hjälpt klubben stabilisera sig i Elitettan efter uppflyttningen inför säsongen 2020. På två år har det blivit 47 matcher i Elitettan med 12 mål på kontot.

– Alice är en spelare som jag haft koll på länge. Redan när hon spelade i Boo FF var vi intresserade av att få henne till BP. Hon kan spela på alla centrala platser på mittfältet och även som mittback. Hon har fina fötter och bra arbetskapacitet. Det känns bra att ha henne i BP, för hon har gjort många mål på oss genom åren, säger Staffan Jacobsson, Sportchef Dam.

Staffan säger att han velat ha dig i BP länge, varför valde du att komma till BP just nu?
– Ja det är inte första gången jag är i kontakt med klubben, och varför det blev BP nu var för att det kändes som ett bra steg för min utveckling. Jag kände mig redo för en ny utmaning och det känns som att BP har något riktigt bra på gång, säger Alice Ahlberg.

Kan du beskriva dig själv som fotbollsspelare, vad hoppas du kunna tillföra laget nästa år i Allsvenskan?
– Jag skulle säga att jag är lite av en tvåvägsspelare, men som gärna spelar lite längre fram i planen och deltar i offensiven. Sen har någon sagt till mig att mitt lugn på planen smittar av sig, och om det är bra eller dåligt får väl de runt omkring avgöra. Rent fotbollsmässigt hoppas jag kunna bidra med bra tillslag, huvudspel och spelförståelse.

Vad ser du mest fram emot kommande säsong i Allsvenskan?
– Allt! Men framförallt kommer det bli en enorm utmaning som jag ser väldigt mycket fram emot. Att spela i Allsvenskan har alltid varit mitt mål och min dröm, så ni fattar ju vem som blev jäkligt glad i lördags när det stod klart att BP knep den sista platsen, säger Alice Ahlberg.

Klubben hälsar att Alice varmt välkommen till BP och ser fram emot att se henne på Grimsta nästa år.

Text & bild: Philip Kämpe