Zeidane Inoussa säljs till BK Häcken

Zeidane Inoussa säljs till BK Häcken

Share

Zeidane Inoussa säljs till BK Häcken

Anfallaren Zeidane Inoussa lämnar BP för spel med BK Häcken och lämnar omgående. Under tisdagen genomfördes övergången efter läkarundersökning och kontraktsskrivning.– Efter ...

Anfallaren Zeidane Inoussa lämnar BP för spel med BK Häcken och lämnar omgående. Under tisdagen genomfördes övergången efter läkarundersökning och kontraktsskrivning.
– Efter en fin höst i BP så har intresset för Zeidane varit högt, berättar sportchef Philip Berglund.
– Det är naturligt att vi får bud på våra unga duktiga spelare men vi är som alltid noggranna med att ta skäligt betalt. I det här fallet har Häcken presenterat en lösning som gör alla tre parter nöjda.
– Vi önskar Zeidane all lycka till och vi hoppas få se honom på Grimsta igen i framtiden, i vår tröja.

Zeidane Inoussa återvände till BP i somras efter fyra år i Frankrike och Spanien. Efter att ha vuxit upp i vår akademi fick han chansen som ungdomsproffs i SM Caen och fick debutera i franska Ligue 2. Dessutom var han på lån till Real Murcia och Valencia där han samlade seniortid. Sommaren 2023 återvände Inoussa till BP och skrev på ett längre avtal. Vi fick en rolig höst med flera fina aktioner som gav både mål, assist och poäng in i tabellen som gjorde att vi kunde säkra nytt kontrakt i Allsvenskan.

Zeidane Inoussa om tiden i BP.
– Jag skulle säga att hösten i BP varit den bästa perioden i mitt liv hittills. Jag vill tacka Andreas och Olof för hur de tog hand om mig och självklart alla andra ledare och spelarna i laget.